Corina las: de Stem – Suzanna Esther****

De stem Aalsmeer

Met dank aan Suzanna Esther  voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Suzanna Esther

Uitgever: Futuro Uitgevers

Aantal pagina’s: 176

Genre: Roman c.q. thriller

Verschijningsdatum: maart 2018

Over de auteur:

Suzanna Esther is auteur, columnist en publicist. Zij werd op 6 februari 1966 geboren te Amstelveen waar zij opgroeide. Op haar 16de verhuisde zij naar Amsterdam. Vervolgens vertrok ze op haar 24ste naar Amerika, waar zij een spannend jaar doorbracht. Op haar 30ste verhuisde ze naar Frankrijk, waar zij zes jaar heeft gewoond.

Als jong meisje las zij veel, en vanaf haar tiende begon ze een dagelijks dagboek bij te houden. Haar passie voor taal zette zij later om in de studie Literatuurwetenschap, en nadien, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in de studie Psychologie. Momenteel volgt zij een opleiding ‘Redactie’ bij de Schrijversacademie.

(Bron: www.suzannaesther.nl )

De achterflap:

Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man, die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.

Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project, een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.

Mening:

Vanaf het eerste hoofdstuk geschreven vanuit Maarten, ben ik fan van de schrijfstijl van Suzanna. Ik moet geregeld glimlachen om de beschrijvingen en de manier van omgaan met situaties. Al vrij snel wordt “De stem” geïntroduceerd, en ik vind hem/haar vanaf moment één hilarisch.

Suzanne schrijft vlot, pakkend, en met een toffe dosis humor, sarcasme en herkenbare emoties. Vanuit de verschillende personages worden langzaam alle lijntjes samen gebracht. Barbara, Lisa, Roderick, Erik, Hans en natuurlijk Maarten, je leert ze allemaal goed genoeg kennen, en je voelt bij elk personage een andere emotie. Bij de één wat meer dan bij de ander, maar dat is niet erg.

Persoonlijk vind ik vooral Maarten en Lisa zich echt tof ontwikkelen door het verhaal heen, al kan het verhaal echt niet zonder de andere. Ze hebben allemaal op hun eigen manier een belangrijke rol in het verhaal en houden je aan de bladzijdes vast.

Tot op het laatste moment blijft er die spanning, want hoe zit dat toch en wie is het nou? Nagelbijtend spannend? Nee dat niet, maar onderhuids zeker, en na het dichtslaan moet ik echt zó lachen om dat laatste leuke tikkie. Ja daar zit nog wel een staartje aan ….. ik ben in elk geval nieuwsgierig.

Conclusie:

Een vlotte humorvolle roman met een tikje thriller.

Schrijfstijl: 4

Originaliteit: 4

Spanning: 3

Leesplezier: 4

Psychologie: 3.5

Plot: 4

Vier sterren voor de Stem.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie