Corina las: Eeuwig Donker-Tjeerd Langstraat****

Tjeerd

Met dank aan NCAB Media Group / Jalapeño Books voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Tjeerd Langstraat

Uitgever: NCAB Media Group / Jalapeño Books

Aantal pagina’s: 312

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 28 april 2017

 

Over de auteur:

Tjeerd Langstraat werkt als freelance journalist, schrijver en uitgever. Eeuwig Donker is zijn tweede thriller, wederom met rechercheur Jan Vos in de hoofdrol. Zijn eerste thriller Villa Gladiola werd door het publiek enthousiast ontvangen. Ook diverse publieks- en vakjury’s waren onder de indruk van zijn debuut.

( Bron: http://www.jalapenobooks.com )

De cover:

Een vrouwengezicht half in de schaduw. Mysterieus, donker, i like it!

De achterflap:

Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Mening:

We beginnen in Sevastopol 1988. Hmmm wat gaat dit van doen hebben met de rest van het verhaal? Ik ben getriggerd en sla gauw om naar wat blijkt deel één te zijn van het verhaal.

Rotterdam 2015. Tjeerd neemt je mee in een vlotte schrijfstijl, in een beeldend snel verhaal. Rechercheur Jan Vos zit midden in een zaak omtrent loverboys. Als ze een heterdaadje proberen te “forceren” komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling en stapelen de vragen zich op voor Jan en zijn team. Maar ook voor mij als lezer.

Terwijl het onderzoek vastloopt, lijkt Carla haar leven in een rap tempo vooruit te gaan en Tjeerd beschrijft het zó dat je meevoelt. Ook het privéleven van Jan wordt mooi uitgewerkt al hadden de seksscènes van mij niet persé zo expliciet gehoeven. Ik zag daar niet de meerwaarde van in het gehele verhaal. En dan is daar het einde van deel één en op alle vragen die je al had komt daar BAM een hele grote vraag bij. Hoe, wat??? Je MOET het weten dus wegleggen is geen optie meer en snel door met deel twee.

Je wordt weer mee teruggenomen in de tijd. Berlijn 2010. Het voelt als een nieuwe proloog voor deel twee en weer intrigeert het. Wat gaat dit doen en hoe valt het samen met deel één? Al snel vallen bepaalde puzzelstukjes in elkaar en toch blijven er nog genoeg vragen over. Het verhaal kabbelt in eerste instantie een beetje voort maar je voelt dat er iets aan zit te komen en Tjeerd houdt de spanningsboog dan ook mooi strak. De schuingedrukte gedeeltes vanuit een crimineel persoon houden je in de greep en zorgen dat je blijft lezen.

En dan is het moment daar en komt er een twist die ik echt niet had aan zien komen. Super gedaan. En zoals het een thriller betaamt; niks geen eind goed al goed, maar nog een paar losse puzzelstukjes die je zelf mag proberen te laten passen.

Conclusie:

Een keigoede, misschien af en toe wat over the top thriller, met een actueel onderwerp en een twist waar je u tegen zegt.

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Originaliteit: 3.5

Plot: 5

Psychologie: 3.5

Spanning: 4

Vier sterren voor Eeuwig Donker.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Eeuwig Donker-Tjeerd Langstraat****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s