Samenlezenisleuker Leesclub: Kamer 305 van Yvonne Franssen – Duorecensie Margareth en Sissy!

leesclub Kamer 305

Met dank aan Futuro Uitgevers voor de recensie-exemplaren.

Auteur: Yvonne Franssen

Uitgever: Futuro Uitgevers

Aantal pagina’s: 222

Genre: Literaire Thriller

Verschijningsdatum: september 2019

Over de auteur:

Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Al sinds ze kan lezen, schrijft ze korte verhalen en versjes. Ze schreef jarenlang maandelijks een column voor een website en wist bij schrijfwedstrijden met haar verhalen diverse prijzen en publicaties in de wacht te slepen.

In 2011 verscheen haar eerste thriller Talio, een jaar later gevolgd door De genius. In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller Mysterie aan de Maas. In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel #omazegt een uitstapje buiten het thrillergenre, waarin ze in 2018 terugkeerde met haar vierde thriller Schaduwen. Hiermee stond ze langdurig in de top-100 met ‘populairste auteurs’ bij Hebban (zelfs twee dagen op nummer 1). In de literaire thriller Kamer 305 raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

(Bron: www.futurouitgevers.nl)

Achterflap:

Kim is ongelukkig getrouwd met Simon en heeft al ruim een jaar een buitenechtelijke relatie met Martijn. Eva werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Ze wordt regelmatig geplaagd door traumatische herinneringen uit haar jeugd.
Kim en Eva kennen elkaar niet, maar als Kim op een dag een dode vrouw aantreft in de hotelkamer waar ze met haar minnaar heeft afgesproken, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld.

Wie is de dode vrouw in de hotelkamer? Waarom is ze vermoord? Welke rol speelt Kims minnaar in het verhaal en op welke manier is hij met Eva verbonden? Los van elkaar proberen Eva en Kim de waarheid te achterhalen en dat heeft voor beiden verstrekkende gevolgen.

Meningen:

Margareth:

Kamer 305, in eerste instantie neem je aan dat alles zich misschien in kamer 305 zal afspelen, maar dit is niet zo, net als gaandeweg het boek, je een aantal keer denkt te weten hoe het zal gaan of zal gaan aflopen.

Sissy:

Ik moest er eerst even inkomen omdat er verschillende personages waren, maar wat een prachtig en spannend verhaal is het.

Margareth:

Kortom een spannend boek,  met verschillende verhaallijnen,  die op een mooie en onverwachte manier samenkomen.

Sissy:

Ik vind het een echte pageturner en nadat ik eenmaal in het verhaal zat bleef het boek echt in mijn hoofd hangen waardoor je echt wel verder moet lezen.

Margareth:

Heerlijk boek die spannend blijft tot het laatst aan toe.
Verder leest het boek lekker makkelijk en snel weg, korte hoofdstukken vanuit verschillende personen geschreven.

Sissy:

Na het uitlezen hoopte ik dat er nog een vervolg zou komen. Helaas begreep ik van Yvonne Franssen dat dit niet in de planning zit, maar stiekem blijf ik het wel hopen.

Margareth:

Een aanrader dus 😊👍📚
Vier sterren.

Sissy:

Dit was mijn eerste boek van deze schrijfster, maar ga zeker meer van haar lezen.!
Vier sterren.

*** Maakt unaniem vier stralende sterren voor Kamer 305.

Margareth Bregman en Sissy Hilferink.

 

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 📚🥂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie