Corina las: Engel zonder vleugels – Martyn van Beek ****

Engel zonder vleugels

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Martyn van Beek

Uitgever: Ellessy

Aantal pagina’s: 514

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 7 april 2019

Over de auteur:

Martyn van Beek (1975) woont in Waalwijk en schreef enkele goed ontvangen thrillers. Hij heeft in het verleden als pleegouder samengewerkt met Bureau Jeugdzorg. En hoewel fictie, zijn meerdere onderdelen van dit verhaal gebaseerd op eigen ervaringen, en aan hem toevertrouwde ervaringen van anderen. Zijn speciaal voor audio geschreven serie Tweede Kans won in 2017 de Hebban Award voor Beste Luisterboek.

( http://www.ellessy.nl )

De achterflap:

“Wat mijn advocaat niet voor elkaar kreeg, dat regel ik vanaf nu wel op mijn eigen manier. Ik krijg mijn zoon terug. Daar heb ik letterlijk alles voor over”.

Als Rob door Bureau Jeugdzorg de voogdij over zijn kind kwijtraakt, gaat hij over tot een drastische maatregel: hij ontvoert de dochter van gezinsvoogd Carla Kruiswijk. In ruil voor de dochter moet Kruiswijk op televisie bekendmaken dat ze tientallen kinderen onterecht uit huis heeft geplaatst. Ze bekent en een schok van verontwaardiging gaat door Nederland. Rob heeft zijn doel bereikt en wil de dochter vrijlaten. Maar vanaf dat moment raakt hij volledig de controle over de situatie kwijt.

Mening:

In een snelle schrijfstijl word je meegenomen door het verhaal. Het is bizar om te lezen hoe snel iets zo mis kan gaan in de jeugdzorg. Helemaal als je bedenkt dat Van Beek put uit eigen ervaringen van zijn werk. 

 Je voelt met Rob mee het hele verhaal door en al kan ik niet alle beslissingen van hem begrijpen, toch is het aan de andere kant ook weer logisch. Want wat zou jij doen als je kind onterecht bij je weg gehaald wordt en je hele leven jaren lang op de kop staat? 

De manier waarop Rob zijn kind terug wil krijgen is vrij rigoureus, en de reacties van de betrokken personen zijn mooi en duidelijk beschreven, en ondanks alles voel je ook mee met Carla. Aan de ene kant wil je haar door het stof laten kruipen, maar aan de andere kant heb je medelijden met haar.  

Er komen een paar onverwachtse wendingen voor die af en toe een beetje over de top zijn, maar het past wel bij het verhaal, en het klopt allemaal als een bus. Ook gaat het hier en daar een beetje snel en is het alsof de trein bijna ontspoort. Gelukkig blijft hij op de rails, mede door de ontwikkelingen van de side-kicks en Rob. Het einde is prachtig, tragisch en kloppend tot de laatste punt.

 Op alle vlakken vier sterren.

Corina Nieuwenhuis.

 

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 😀

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie