Corina las: Zoektocht terug-Marina Folkers****

zoektocht terug.jpg

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Marina Folkers

Uitgever: Ellessy

Aantal pagina’s: 358

Genre: Roman

Verschijningsdatum: april 2017

Over de auteur:

Marina Folkers woont in Barneveld. Haar hart ligt bij het schrijven van romans. Ook heeft ze een tijdje geschreven voor En Route, een blad voor Frankrijkliefhebbers. Ze laat zich graag inspireren door mooie muziek en is verliefd op Londen, waar ook haar debuutroman Faye en Sean, a love story zich afspeelt.

( Bron: http://www.ellessy.nl )

De cover:

Strand, rotsen, wolken en mooie kleuren. Mooi, rustig, I like it!

Achterflap:

“Ze hield haar adem in. Dit kon niet waar zijn. Toch… die stem… Het was alsof ze teruggezogen werd in de tijd.”

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan – filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.

Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Mening:

Marina heeft een fijne schrijfstijl en neemt je gelijk vol mee in de chaotische gevoelens van Caitlin. De omgeving, de personages ze worden mooi uitgewerkt en je voelt met Caitlin mee. Soms zou ik haar tijdens het lezen een schop onder de kont willen geven. Jemig wat een badmuts af en toe.

Vanaf het begin is het duidelijk waar het verhaal heen gaat alleen via welke omwegen zal dit gaan en wat is toch dat geheim van Caitlin? Heerlijk om daar tijdens het lezen over te fantaseren en je tegelijk af te vragen of er echt zulke mannen en vrouwen bestaan? Ik kom ze hier in en rond Amsterdam niet tegen dus misschien moet ik maar eens naar Londen?

Als het geheim van Caitlin boven water komt, krijg ik zowaar tranen in mijn ogen en zijn bepaalde keuzes die ze maakt wat beter te begrijpen. Alleen maakt het Max Jordan weer minder te begrijpen. Heerlijk gewoon!

Zoals het een liefdesroman betaamd is het einde mooi, romantisch en klopt het van A tot Z. Marina heeft hier echt een heerlijke feelgood-liefdes-roman neergezet en ik heb echt genoten.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Originaliteit: 3.5

Romantiek: 4

Afgerond naar boven vier sterren voor Zoektocht terug.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s