Bernadette las: De strijd om Verona-Melinda Taub****

de strijd 2

Gastrecensie:

Titel: De strijd om Verona

Auteur: Melinda Taub

Verschenen in maart 2017

Genre: Young Adult

Aantal pagina’s: 384

Uitgeverij: Q

ISBN 978902140514

Sterren:  4 (5 voor het verhaal, 3 voor de cover.)

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia, zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijft de vete toch steeds weer opborrelen.

Escalus, de prins van Verona, is de wanhoop nabij. Hij bedenkt een plan wat de Montecchi en de Capuletti eindelijk moet verenigen: een huwelijk. Rosalina is een nicht van de Capuletti. Er wordt haar opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze hopen dat als ze een andere manier vinden om de vete te beëindigen, ze onder het verplichte huwelijk uit kunnen komen. Maar waar moeten ze beginnen?

We beleven het verhaal vanuit de derde persoon. We volgen de gedachtegang van o.a. Rosalina en Benvolio. Hun strijd om maar niet met elkaar te hoeven trouwen zorgt voor vele strubbelingen tussen de strijdende families Montecchi en Capuletti. De haat die de families voor elkaar voelen is door Melinda erg duidelijk omschreven. Er is geen twijfel over mogelijk, ze haten elkaar enorm en het wordt de jongelingen (prachtig woord) met de paplepel ingegoten. Rosalina is tot alles bereid om maar niet te hoeven trouwen met Benvolio. Ook als dit betekent dat ze tegen de prins in moet gaan.

De cover:

Op de cover zien we een rode roos, een zwaard en een vaandel. De cover past bij het verhaal, maar het zorgt er niet voor dat ik het boek zou oppakken.

Mijn mening:

Ik hou niet van romans. Het verhaal is vaak te zoetsappig en er is nergens een spannend plot te bekennen. Dit geldt totaal niet voor De strijd om Verona. Wauw wat een mooi verhaal. Melinda Taub maakt handig gebruik van de personages van het prachtige verhaal Romeo and Juliet. De personages die ze er zelf heeft bij verzonnen passen er perfect bij. Hoe het verhaal is omschreven, (af en toe wordt er gebruik gemaakt van de Shakespeare methode) zorgt ervoor dat De Strijd om Verona echt als een vervolg op Romeo en Julia voelt.

Bernadette Lugies.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s