Sandra las: Het Woord-Luc Vos****


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.

Serie: Anne Verelst deel 3

Genre: Thriller

Aantal pagina’s: 408

Verschijningsdatum: maart 2024

Over de auteur:

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met regelmaat in de prijzen, zoals zijn succesvolle thriller Zeven, die in 2022 werd bekroond met de Thrillzone Award voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Het Woord is het nieuwste deel in een razend spannende reeks met Anne Verelst in de hoofdrol. Eerder verscheen in deze reeks Paternoster.

Achterflap:

Nadat meerdere jonge vrouwen spoorloos zijn verdwenen, krijgt het team van de Antwerpse inspecteur Anne Verelst de opdracht te onderzoeken of de zaken verband met elkaar hebben. Het uitblijven van enig spoor van de vrouwen en de oorzaak van hun verdwijning zet het team behoorlijk onder druk, zeker wanneer de media aandacht aan de verdwijningen beginnen te besteden. De onrust groeit bij de inwoners van de stad. Wie is er verantwoordelijk voor deze verdwijningen? Wie is het volgende slachtoffer? En kunnen de predikant en zijn vrouw, die op elke straathoek lijken op te duiken om het gospel te verkondigen, iets gezien hebben dat Anne kan helpen?

Mening:

Ik keek vol ongeduld uit naar dit derde deel met Anne Verelst. De eerste twee delen, Zeven en Paternoster, heb ik verslonden en ik was benieuwd hoe het nu met Anne ging. Anne is nog niet helemaal de oude, maar ze moet volop aan de bak als er binnen een kort tijdsbestek meerdere vrouwen verdwijnen. Samen met Marie, John, Sven en natuurlijk commissaris Langen. Er is geen enkel spoor, er is geen losgeld gevraagd en er lijkt ook geen link te zijn tussen de vrouwen.

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld: vanuit Anne, die duidelijk met allerlei demonen worstelt, maar toch telkens weer de kracht vindt om door te gaan. Vanuit de ontvoerde vrouwen en vanuit Ask en Embla, de predikant en zijn vrouw. Als lezer weet je al vrij snel wie het gedaan heeft en waarom, maar dat doet totaal niks af aan de spanning in het verhaal. De personages Ask en Embla zijn zo fantastisch uitgewerkt door Vos. Ze gaan onder je huid zitten. Wat is hun agenda en zijn hun ideeën wel zo gelijk of hebben zij allebei andere plannen? Het zijn godsdienstwaanzinnigen, zij prediken Het Woord en willen voornamelijk dat eenieder daar naar luistert. Wat weten zij? Anne Verelst, als lezer voel je haar frustraties, ze toont je haar gedachten, haar angsten en toch had ik wat meer van haar verhaal, haar privé verhaal, willen lezen. Ook commissaris Langen verdient het om wat meer uitgediept te worden, want waarom is hij ineens zo als hij is? Maar wellicht komt dat in een volgend deel. Het verhaal zit erg knap in elkaar. Er komen veel thema’s aan bod. Van godsdienst(waanzin) tot euthanasie en de bagger die zo vaak op (a)sociale media wordt uitgestort. Veel thema’s, maar gedoseerd, zodat het nergens de overhand krijgt en het teveel wordt.

Voorspelbaar? Soms, maar waar ik dacht dat het met betrekking tot Anne Verelst voorspelbaar zou worden, was het daar nou weer juist niet. Naar het einde toe wordt het echt spannend. Een race tegen de klok, zijn Anne en haar team op tijd? Kunnen zij de vrouwen nog redden? En dan die Zeven hè. Zeven, ooit was het mijn favoriete getal. Voor veel mensen een geluksgetal. Maar dankzij Luc Vos ben ik daar toch erg aan gaan twijfelen. Neemt niet weg dat ik het stiekem toch wel leuk vind dat de Zeven steeds weer terugkomt. Ik kijk alweer uit naar het volgende deel.

Vier sterren.

Sandra Remmig.

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 😀


Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie