Corina las: Beach Resort-Linda van Rijn***1/2


Met dank aan Uitgeverij Marmer voor het recensie-exemplaar.

Genre: Thriller

Aantal pagina’s: 288

Verschijningsdatum: oktober 2023

Over de auteur:

Linda van Rijn is bestsellerauteur van vakantiethrillers. Al haar boeken staan wekenlang in de Bestseller 60 en er zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Linda van Rijn heeft een grote schare fans die haar actief volgen op Facebook en Instagram. In april 2022 is bekend gemaakt dat Linda van Rijn het pseudoniem is van Mariëtte Middelbeek. Zij is journalist en auteur en publiceert ook onder haar eigen naam.

http://www.uitgeverijmarmer.nl

Achterflap:

Op het tropische Curaçao geniet Esmée van haar werk als receptioniste in een prachtig vijfsterrenhotel. Maar als een van de gasten haar vraagt om een pakketje aan te nemen, slaat haar zorgeloze, zonnige leven om in een levensgevaarlijke nachtmerrie…

Esmée Achterberg werkt als frontofficemanager bij een luxe vakantiehotel, het Curaçao Beach Resort, gelegen aan de bekende Jan Thiel Baai. Op een avond drinkt Esmée na haar werk een drankje in de hotelbar en ze raakt aan de praat met een Nederlandse vrouw, Amanda. Een paar dagen later krijgt Esmée een berichtje van Amanda op haar mobiel – hoewel ze zeker weet dat ze haar nummer niet heeft gegeven – waarin ze Esmée vraagt om een pakketje voor haar aan te nemen. Esmée vindt dat prima, het hotel neemt tenslotte wel vaker pakketjes aan voor gasten.

Een paar uur nadat het pakketje is bezorgd wordt de receptie van het resort overvallen: er worden niet alleen geld en twee laptops gestolen, ook het pakketje van Amanda is door een van de overvallers meegegrist. Dan meldt Amanda zich opnieuw: of Esmee nog een pakketje kan aannemen… ‘Nee’ zeggen is geen optie, dreigt Amanda, en Esmée realiseert zich dat ze in grote problemen zit. Is zij toevallig doelwit geworden of heeft haar verleden hier iets mee te maken?

Mijn mening:

Zoals gewend van Linda van Rijn leest dit verhaal vlot, door de gemakkelijke en toegankelijke schrijfstijl. Niets gecompliceerds en voor sommigen misschien iets te makkleijk, maar ik kan er op zijn tijd heel blij van worden. Gewoon zitten, lezen en vooral niet steeds na hoeven te denken over moeilijke woorden of eeuwig durende dialogen.

De setting is zoals verwacht heerlijk neergezet, je waant je op Curaçao en krijgt echt spontaan zin in vakantie. (graag zonder de ellende die zich in dit verhaal afspeelt 😛 ) De personages zijn niet mega sterk, maar onderhouden me prima, al irriteer ik me echt in no time aan Esmée. Haar beweegreden, haar beslissingen ten opzichte van Amanda: yow girl what’s wrong with you? Als je toch zo een functie hebt in een duur classy hotel, waarom doe je dan zooooo dom en naïef?

Het verhaal zelf valt soepel en rustig in elkaar, er vallen wat puzzelstukjes op de verwachte plekken en een paar op een onverwachts plekje. Heerlijk toch? Het lijkt soms misschien wat ver gezocht, maar aan de andere kant, wie ben ik? Gelukkig totaal geen verstand van dat soort praktijken. Al met al dus een heerlijke thriller die je een paar uur meeneemt.

Overall drie en halve sterren.

Corina Nieuwenhuis.

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 😀

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie