Karin las: Het verkeerde meisje-Angelique Haak****1/2

Dank aan De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Angelique Haak

Genre: Thriller / NUR 332

Aantal pagina’s: 342

Verschijningsdatum: juni 2022

Over de auteur:

Angelique Haak (1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd, besloot zij haar liefde voor spannende verhalen te combineren met de liefde voor haar geboortestad Rotterdam. Daaruit kwam haar debuutthriller Een nieuw begin, die werd genomineerd voor de Schaduwprijs.

Daarna volgden in 2018 Uitgeschakeld en in 2019 Zwarte ziel, eveneens met de Rotterdamse rechercheur Jennifer Brugman in de hoofdrol.

In september 2020 verscheen de eerste stand alone van de hand van Angelique: Nooit meer alleen. Lezers noemen dit een aangrijpende pageturner met een verbijsterend plot. Nooit meer alleen won bovendien de prijs voor beste Nederlandstalige Thriller 2020 bij Thrillers and More.

In juni 2022 verscheen haar vijfde boek: Het verkeerde meisje.

Bron: http://www.crimecompagnie.nl

Achterflap:

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd…

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Mening:

Eerst was er de trilogie. Toen was daar Nooit meer alleen en ook met Het verkeerde meisje wordt weer zó een compleet anders boek neergezet. Alleen dat gegeven is al fantastisch, petje af.

Niet normaal, wat een aftrap. Dit begint echt ontzettend sterk. Met hoofdstuk 2 weet Haak me direct al van de klompen te blazen. Wat een allure, hoe kun je het zo weten te verwoorden! Dit is echt vaardigheid en ik geniet. Best raar natuurlijk want dat wat je leest is in deze thriller vaak verre van genieten. Er zijn hele nare slingers opgehangen in dit leesfeest en daarom hou ik ook zo van thrillers. Terug naar dit personage, jonges echt internationaal nivo dit en ik wil maar één ding: doorlezen.

De korte hoofdstukken en het switchen tussen de twee compleet verschillende perspectieven houden het verhaal snel en het houdt je continu leesgretig. Echt heel gaaf. Haak bewijst weer een zeer kundige pen te beheersen, weet de meerdere karakters levendig en elk op eigen wijze zeer aannemelijk neer te zetten en het is allemaal pakkend en beeldend.

Snel wil dus niet zeggen gehaast want aan alles wordt gedacht en verleden en heden worden zorgvuldig gedoseerd voorgeschoteld. Je wordt als lezer steeds weer een andere hoek ingedrukt. Dat je denkt: nee, geloof ik niet, het is die. Of toch? Aan jou om erin te blijven trappen want er komt steeds meer een schepje bovenop. Wat zeg ik, dikke scheppen.

Al zat ik qua verdenking al snel in de goede hoek en bleef ik in die overtuiging, het maakte in dit geval geen moer uit. Is het veel? Ja. Maar i lof it! Wanneer veel op deze manier gebracht wordt waardoor je er feilloos in meegaat, wanneer je zó kunt plotten. Dan maak ik een diepe buiging.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4.5

Originaliteit: 4

Spanning: 4

Psychologie: 5

Leesplezier: 5

Maakt een 9/10 oftewel vier en halve sterren voor Het verkeerde meisje.

Karin Meinen.

Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 📚🥂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

3 gedachten over “Karin las: Het verkeerde meisje-Angelique Haak****1/2”

Plaats een reactie