Samenlezenisleuker Leesclub: Omdat ik je mis van Jacqueline Coppens – Duorecensie Wim en Dini!

LeesclubOmdatikjemis

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor de recensie-exemplaren.

Auteur: Jacqueline Coppens

Uitgever: Ellessy Crime

Pagina’s: 399

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: juni 2019

Over de auteur:

Jacqueline Coppens (1955), behoorde met haar thrillerdebuut Evenwicht tot de drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award. Ze ontving nominaties en prijzen voor haar korte thrillerverhalen en publiceerde in diverse bundels. Voor de Boekenkrant en Hebban.nl recenseert ze thrillers, is columnist/schrijver bij Diabc en heeft een eigen tekstbureau.

( http://www.jacquelinecoppens.nl )

Achterflap:

Vier jaar nadat Vera spoorloos uit de achtertuin van haar ouders verdwijnt, raakt er opnieuw een meisje vermist. Tegelijkertijd wordt een ander ontvoerd meisje teruggevonden. Esmee, de moeder van Vera, is ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de verdwijningen. Ten einde raad wendt ze zich tot een dubieuze onderzoeksjournalist, die meer over de vermissing van Vera en de andere meisjes lijkt te weten. Is hij te vertrouwen? En kan hij, zoals hij beweert, Vera naar huis terugbrengen?

Meningen:

Wim:

Het verhaal speelt zich grotendeels af in de stad Nijmegen. De hoofdpersoon Esmee woont daar met haar gezin in het gewilde Nijmegen-Oost, sinds haar dochter Vera vier jaar geleden op klaarlichte dag spoorloos verdween, terwijl zij in de tuin aan het spelen was. Esmee had haar even uit het oog verloren. Zij mist haar dochter ongelofelijk. Esmee kampt met een schuldgevoel, dit wordt nog versterkt door de slechte relatie met haar man Arend – zij vermoedt dat hij vreemdgaat- en haar puberzoon Xander. In haar wanhoop zoekt zij afleiding op internet, chatforums en zo. Als zij ingaat op een uitnodiging om een onderzoeksjournalist  te ontmoeten, verzeilt zij in een achtbaan van avonturen, die een steeds grimmiger karakter krijgen. De hoop, dat zij meer te weten komt over haar verdwenen dochter doet haar volharden, tegen beter weten in. Hoewel  personen en bezochte gelegenheden gefingeerd zijn, zijn de plekken in de stad duidelijk herkenbaar.

Dini:

Het dochtertje van Esmee en Arend en zusje van Xander, Vera verdween vier jaar geleden uit de achtertuin. Wanneer er weer een kind vermist raakt en een vermist kind opduikt, denkt Esmee dat er een verband is tussen de verdwijningen. Sinds de verdwijning van Vera heeft ze online een weblog om haar verdriet een plekje te geven. Online heeft ze ook contact met een onderzoeksjournalist waar ze alle hoop op heeft gevestigd, maar is deze wel te vertrouwen en klopt het wel dat hij Vera weer thuis kan brengen?

Wim:

Enkele hoofdstukken spelen in Kijkduin aan het strand en op verschillende plaatsen in die plaats. Een jongen verliest zijn zus -die hij aanbidt – door een noodlottig ongeluk. Hij blijft dit gemis op een vreemde manier cultiveren. Voor de lezer overduidelijk dat daar de clou van het verhaal moet liggen, maar het verband met de situatie van Esmee is nog niet te zien.

Dini:

In Omdat ik je mis volgen we twee tijdlijnen, die van Esmee en haar gezin in het heden en die van een onbekende jongen die start in het verleden. Wat deze twee tijdlijnen met elkaar te maken hebben wordt pas later duidelijk. Doordat Jacqueline Coppens een heerlijke vlotte, makkelijke en eenvoudige schrijfstijl heeft, leest ook het verhaal erg vlot. De personages worden ook heel goed uitgewerkt door de auteur.

Wim:

Het mooie van dit boek is dat je helemaal opgeslokt wordt in de gedachtegang en gevoelens van Esmee. De lezer beleeft door haar ogen haar twijfels, haar radeloosheid, haar pogingen om bij zichzelf te blijven en hulp te zoeken bij mensen die zij vertrouwt, zoals haar vriendinnen, Bas –vriend van Xander- en Stancy, de vrouwelijke leider van het coldcaseteam dat de oude vermissingszaak van Vera weer heeft opgepakt. En daardoor..: wat de verbanden zijn die Esmee nog niet leggen kan, zien de lezers dus ook niet. De schrijfster  is heel vaardig met het doseren van die links: steeds een klein slipje oplichten, dan gauw afdekken door nieuwe verdachtmakingen van steeds meer personen. Het verhaal wordt met veel vaart verteld. Hoe het verhaal afloopt, vertel ik niet. Maar het is zeer verrassend en zoals het goede thrillers betaamt, wordt het geheim pas helemaal op het eind prijsgegeven.

Dini:

Door de goed gedoseerde spanning kun je het boek moeilijk opzij leggen en lees je het in een paar uurtjes uit. Een schitterende mooie plottwist maakt het plaatje compleet. Dit is gewoon een thriller zoals een thriller hoort te zijn.

Conclusie:

Wim:

Een filmisch geschreven thriller met verrassende cliffhangers en een onverwacht slot! Het verhaal slokt je op en boeit tot het eind. Omdat het verhaal goed weergeeft wat gewone mensen overkomen kan en geen bovenaardse verschijningen, razende achtervolgingen en gruwelijk geweld nodig heeft om toch spannend te zijn, waardeer ik het met een 9. (oftewel vier en halve sterren)

Dini:

Dus: Een spannende thriller met goed uitgewerkte personages die je in een adem uitleest en daarom van mij 4* krijgt.

Wim Moll en Dini van Heumen.

 

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker😀

De auteur en Uitgeverij Ellessy volgen? Dat kan hier:

Facebookpagina Jacqueline Coppens

Facebookpagina Uitgeverij Ellessy

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie