Blogtour-Karin las: Koningslaan-Ellen Lina****1/2

Koningslaan

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Ellen Lina

Uitgever: Ellessy

Aantal pagina’s: 328

Genre: Spannende liefdesroman

Verschijningsdatum: januari 2018

Over de auteur:

Ellen Lina-Rink werd in 1983 geboren in Arnhem. Na 3 jaar op Curaçao gewoond te hebben, woont ze sinds 2016 weer in Huissen, Nederland. De spannende liefdesroman Koningslaan is haar vijfde roman in de serie Ellessy Relax+.

( www.ellessy.nl )

Cover:

Zo dan. Lekker onheilspellend. Prachtige passende cover en het kleurgebruik spreekt me ook ontzettend aan. Mooi!

Achterflap:

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk – als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos – bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn.

Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

Mening:

“Spannende liefdesroman” staat er op de cover. Ellen Lina kennende is dit ook precies waar ze je mee om de oren gaat slaan? En ja hoorrr, Koningslaan is precies dat en wat een gaaf boek is dit!

De proloog begint met het element spanning. Moord, een vermissing, een dode, je zit direct op het puntje van de stoel en vanaf nu is het alleen nog maar meegesleept worden en leesverslaafd zijn. In de ik-vorm beleef je dit verhaal vanuit Charlie van Amerongen en de schrijfstijl voelt direct weer als thuiskomen. Lina schrijft beeldend, tot the point, en de dialogen lijken soms gewoon uit het eigen leven gegrepen. Het voelt allemaal natuurlijk aan en de Engelse tikjes horen hier ook helemaal in thuis. Love it!

De overgang van ‘Wat gaat dit fijn en goed’, naar ‘Het glijdt allemaal lelijk tussen de vingers door’ is prachtig en wordt her en der heerlijk extra spectaculair uitgevoerd. De liefdesscènes zijn hot maar sjiek en wanneer de ellende goed uitbreekt weet Lina de spanning er zo in te brengen dat de nekharen je overeind gaan staan. De stukjes over het slaapwandelen ook, brrr eng gewoon. Twijfel slaat toe, kloppen mijn verdenkingen? Het is hard hopen geblazen dat hier de uitweg in gevonden gaat worden. De personages worden subliem neergezet en Finn krijgt me zelfs nog onverwacht tot een brok uit de keel wegslikken alleen maar door de zin: “Hij huilt geluidloos, de tranen zakken langs zijn gezicht richting kussen.”

Het einde zelf vormt de prachtige afronding van dit gevarieerde en veelzijdige verhaal. Elke rol is duidelijk, ik heb me gewoon geen seconde verveeld en sla met een diepe zucht, dik voldaan, het boek dicht.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Plot 4.5

Leesplezier: 4.5

Psychologie: 4.5

Originaliteit: 4

Vier en halve sterren voor Koningslaan.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Blogtour-Karin las: Koningslaan-Ellen Lina****1/2”

Plaats een reactie