Corina las: In het vizier-Karen Rose****

In het vizier.jpg

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Karen Rose

Oorspronkelijke titel: I’m watching you

Vertaling: Hans Verbeek

Uitgeverij: De Fontein

Aantal pagina’s: 448

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 26 september 2017

Over de auteur:

Karen Rose woont in Florida met haar man en kinderen. Haar thrillers worden uitgegeven in twaalf landen, en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus.

( Bron: http://www.uitgeverijdefontein.nl. )

De cover:

Een vrouw met het meest van haar gezicht bedekt en een lelijke gele streep onderin met de naam van de auteur. Vooral die gele streep had niet gehoeven van mij, verder is het een mooie dame, zo ver je wat kan zien…. en ach Karen Rose… me happy anyways.

De achterflap:

Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een geheime aanbidder die haar brieven stuurt, en die precies lijkt te weten wat ze denkt en waar ze is. Behalve een stalker is hij ook levensgevaarlijk, want hij heeft zich ten doel gesteld criminelen te vermoorden die Kristen niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Maar het gevaarlijkste is dat hij Kristens diepste geheim kent. Een geheim dat haar er tot nu toe van weerhield in te gaan op de avances van Abe Reagan, de rechercheur die haar bijstaat sinds ze doodsbedreigingen ontving. Terwijl een seriemoordenaar steeds gruwelijker te werk gaat, ontwikkelt zich een gepassioneerde relatie tussen Kristen en Abe, zelfs nu de moordenaar uit is op vergelding en Kristen zijn doelwit is.

Mening:

Ik lees de proloog, en weet gelijk dit gaat weer goed worden. Rose heeft een vlotte pen die gedetailleerd een verhaal schrijft welke je hersens laten kraken bij de gruwelijke gebeurtenissen, en je doen glimlachen bij het “jongentje wil meisje, meisje wil jongetje” gedeelte, welke eigenlijk te voorspelbaar voor woorden is, maar er toch echt gewoon bij hoort en zo heerlijk wegleest.

Het onderzoek naar de moordenaar geeft je hoofdpijn. Je blijft je maar afvragen hoe de moordenaar te werk gaat en waar bepaalde informatie in hemelsnaam vandaan komt. Verschillende kleine twisten maken dat je aan je reader gekluisterd zit, want je moet en zal weten hoe dit ingenieuze kat en muis spel in elkaar zit. Rose geeft een paar aanwijzingen, maar het dringt bij mij als lezer pas door op het moment dat ze het echt opgeschreven heeft. En ik ben echt wel verrast, ik had potentiële verdachten, maar deze zaten er niet bij. I love it.

Kristen en Abe zijn goed neer gezet als personage. En hun angsten en vastberadenheid komen goed naar voren. Kristen haar geheim was misschien een dertien in dozijn geheim, maar het past wel in het geheel. En doordat de verhaallijn omtrent de zoektocht naar de moordenaar met de verschillende twist gewoon uitermate goed is, maak ik me er niet echt druk om ook.

Het enige minpunt is dat ik na het dicht slaan van het boek de achterflap niet echt helemaal vind kloppen…. jammer….

Conclusie:

Een solide thriller met een heerlijke mix van gruwelijke moorden en romantiek.

Leesplezier: 4,5

Spanning: 4

Schrijfstijl: 4.5

Originaliteit: 3.5

Psychologie: 4

Plot: 4.5

Een ruime vier sterren voor In het vizier.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s