Riejanne schrijft: “Gewoon weer een nieuwe dag”

in-de-wolken

Gewoon weer een nieuwe dag….Hoeveel mensen zijn er vanochtend opgestaan met dat gevoel? Een dag die ingevuld is met waarschijnlijk werken, huishouden, eten koken etc. Een dag die door velen als sleur ervaren wordt. Toch is het niet voor iedereen “gewoon” weer een nieuwe dag. Er zijn ook mensen die vandaag afscheid nemen van hun geliefde moeder, die er vanmiddag getuige van zijn hoe hun moeder de laatste adem in hun bijzijn uit zal blazen. Geen gewone dag, maar een dag die je op alle fronten wilt absorberen. De laatste momenten met elkaar beleven, delen, samen zijn. Nog even een warme hand vasthouden voor ie straks verandert in ijzig koud!

loslaten

Gewoon een nieuwe dag voor jou, maar voor hen staat de wereld straks stil. Niets wordt meer gewoon als je te maken hebt gehad met verlies…..Ja, het leven gaat door, maar met elk verlies wordt je wereld een stukje kleiner, je vreugde een klein beetje minder!

Voor veel mensen is het zo vanzelfsprekend dat ze familie en vrienden om zich heen hebben, terwijl ik me vaak afvraag of ze beseffen hoe rijk ze zijn. Hoe vaak vertel jij jouw ouders, broers en/of zussen dat je van ze houdt? Dat je blij met ze bent?

Vaak is die drempel om dat te zeggen zo hoog, terwijl we hen wel bellen om te zeggen dat we zo blij zijn met de nieuwe auto of een nieuwe telefoon etc.

Laten we er met ons allen eens bij stil gaan staan, eens beseffen hoe rijk we zijn als we familie en vrienden om ons heen hebben. Laten we eens uitspreken dat we van ze houden, gewoon op deze nieuwe dag…

Vandaag, want later is altijd te laat!!

20140603-205957-75597508

Riejanne Zwiers.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s