Myrtle (13) las Geestverwanten van Hilda Spruit


Over de auteur:

Hilda is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Ze woont samen met haar partner Ruud en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Met haar voorliefde voor schrijven en de Nederlandse taal koesterde ze vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden maar één grote wens: schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze achter de oude typemachine van haar vader en op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit. Toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven. Toen in 2004 haar eerste kleinkind werd geboren, heeft ze het verhalenschrijven weer opgepakt met de bedoeling iets blijvends voor de kleinkinderen achter te laten. Maar dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen. Ze heeft onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo. In 2010 heeft ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht Het verhaal van Famke geschreven. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden.

Haar Young Adult debuutroman Geestverwanten wordt uitgebracht bij Uitgeverij Oleander en won in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs.

( Bron: http://www.hildaspruit.nl )

 

De cover:

Het lijkt een boek die ik op de basisschool zou lezen, maar niets is minder waar!

Achterflap:

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen. Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.

Mijn mening:

Het verhaal begint met een proloog waarin je leest dat Merthe helemaal over haar toeren is na iets wat ze van haar ouders gehoord heeft. Wat, weet je nog niet.

Dan begint het verhaal: Merthe, Anouk en Fenneke zijn beste vriendinnen en elke zomervakantie logeren ze de eerste twee weken van de vakantie in het houten tuinhuisje van het gastenverblijf van Fennekes ouders. Zo ook dit jaar, maar dit jaar is anders, want Merthe is helemaal niet goed te pas en heeft een heleboel vragen voor haar ouders en haar zus. Dus lijkt het de meisjes leuk om glaasje te draaien…

Het is heel spannend en ze hebben er veel over gehoord, misschien dat ze van de geesten antwoorden krijgen? Ik vond het een heel erg spannend boek, en steeds als ik begon met lezen vond ik het heel erg lastig om het boek weg te leggen!

Ik vond de schrijfstijl ook erg fijn, het boek las super lekker weg. Steeds als ik begon met lezen wist ik niet wat me te wachten stond, het was gewoon echt niet voorspelbaar.

Van het begin tot het einde bleef het boek me bezig houden en soms vond ik het bijna eng, geweldig. Het was voor mij de eerste keer dat ik een verhaal las over geesten, paranormale gaven en een medium. Soms deed ik het nachtlampje even aan, zo echt was het geschreven.

Super leuk en spannend boek en echt een aanrader!

Conclusie:

Spanning: 4.5

Schrijfstijl: 4

Plot: 4

Leesplezier: 5

Originaliteit: 5

Vier en halve sterren voor Geestverwanten.

Myrtle Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

4 gedachten over “Myrtle (13) las Geestverwanten van Hilda Spruit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s