Corina las: Beschadigd van Ika Gerritsen

Beschadigd

Over Ika:

Ika Gerritsen (Medemblik, 1978) is copywriter bij Alkmaar Marketing en boekrecensent en verslaggever bij de Boekenkrant. Als freelance journalist schreef zij o.a. voor Boek Magazine en Ouders van Nu. Ika woont met haar man en twee kinderen in het centrum van Alkmaar. Beschadigd is Ika’s debuut. Deze echt Nederlandse thriller speelt zich af in Alkmaar, maar ook in Medemblik, de Wieringermeer en de Beemster.

De cover:

Echt prachtig gewoon! Wat valt er nog meer over te zeggen? Hij valt op en je MOET hem oppakken om de achterflap te lezen.

De achterflap:

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet, is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De enige die op de hoogte is van Kirstens angsten is haar vriend Mark, maar juist hij toont totaal geen begrip. Het doet Kirsten besluiten haar spullen te pakken en bij hem weg te gaan. Dan krijgt Kirsten het nieuws dat haar oma Veronica onverwacht is overleden. Hoewel ze geen warme band hadden, biedt het haar wel de mogelijkheid om in het huis van haar oma te gaan wonen. Om de kosten te drukken, verhuurt ze een kamer aan de levenslustige Elise. Kirsten en Elise vinden aanwijzingen die twijfels oproepen over de doodsoorzaak van Veronica. Was dit wel een ongeluk? Nieuwsgierig gaan de vrouwen op onderzoek uit. Daardoor komen niet alleen de spoken uit Kirstens verleden weer tot leven, maar brengen ze ook zichzelf in groot gevaar.

Mijn mening:

De proloog begint gelijk goed! I like! Heerlijk als je vanaf de eerste bladzijde denkt “Wow waar gaat dit heen?”

Ika heeft een fijne schrijfstijl al moest ik even wennen aan het verspringen in de tijd, want dat wordt niet aangegeven bij de hoofdstukken en dat was even inkomen. Zo ben je 24 en plop opeens zitten we weer op de middelbare school. Maar het duurt niet lang en ik zit er helemaal in!

Niet te lange hoofdstukken en vlot lezende zinnen sleuren je mee in het boek. Wat is er toch gebeurd op de middelbare school? En wat is er nu met oma gebeurd?

De psychologische spelletjes zijn niet van de lucht en je blijft maar gissen. Ika weet je elke keer weer te verrassen. Mooi gedaan!

De personages zijn niet allemaal even uitdrukkelijk uitgewerkt, maar alles wat cruciaal is voor Kirsten en de belangrijkste personages om haar heen komen goed uit de verf. En ook daar blijf je je afvragen “Hoe paste en hoe passen deze mensen in dit web van twijfels?” Super mooi gedaan en hou je van een beetje nadenken onder het lezen dan is dit echt een aanrader!

Schrijfstijl: 5

Leesplezier: 4.5

Plot: 4.5

Originaliteit: 4.5

Spanning: 4.5

Vier en halve sterren voor Beschadigd.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Beschadigd van Ika Gerritsen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s