Marie las: Einstein de Pinguïn, een zaak met een luchtje-Iona Rangeley****


Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar.

Oorspronkelijke titel: The case of the fishy detective

Vertaling: Angelique Verheijen

Illustraties: David Tazzyman

Aantal pagina’s: 234

Genre: Fictie 7-9 jaar/ NUR 282

Serie: Deel twee van Einstein de Pinguïn

Verschijningsdatum: oktober 2023

Over de auteur:

Iona Rangeley studeerde Engels aan de universiteit van Oxford. Ze wilde al schrijver worden vanaf haar vijfde, toen ze ‘debuteerde’ met Sam en het varken.

Tijdens het blokken voor haar laatste examens schreef ze Einstein de pinguïn gewoon omdat dat nu eenmaal veel leuker was dan haar studieboeken. Einstein de Pinguïn, een zaak met een luchtje is het vervolg op Einstein de pinguïn.

Achterflap:

Imogen en Arthur missen hun pinguïnvriendje Einstein vreselijk nu hij weer in Australië woont.
Dus wanneer ze de kans krijgen Einstein terug te laten komen, grijpen ze die met beide handen aan.

Maar dan worden Einstein en zijn Vriendje Isaac ontvoerd en lijken ze van de aardbodem verdwenen.
Het is tijd voor de kinderen om weer voor detective te gaan spelen, want Einstein heeft hen nodig!

Een nieuw hilarisch avontuur van de kleine pinguïn die wereldwijd steeds meer fans krijgt.

Mening:

Voor wie Einstein en Isaac net zo hebben gemist als Imogen en Arthur, is hier het vervolg op het eerste deel van Einstein de pinguïn.

Het is als thuiskomen bij de familie Stewart, Imogen en Arthur zijn een stukje ouder dan hun laatste avontuur en hebben hun leven zonder Einstein en Isaac weer op moeten pakken. De afstand tussen hun huis en de dierentuin is te groot om elkaar regelmatig even te zien en die twee kleine maffe pinguïns worden toch wel heel erg gemist. Wanneer onverwacht Einstein en Isaac toch op bezoek mogen komen, is de gehele familie Stewart door het dolle heen. 

Met de komst van Einstein en Isaac begint ook weer het avontuur voor de lezer, want wanneer ze eindelijk denken weer allemaal samen te kunnen zijn, verdwijnen Isaac en Einstein plots. Met de verdwijning van hun zwart witte vriendjes moeten Imogen en Arthur opnieuw alles op alles zetten willen ze hun vrienden nog weer in de flippers kunnen sluiten. Gelukkig komen bij deze zoektocht de kwaliteiten van Imogen als detective van pas en samen met haar broer zullen ze alle volwassenen laten zien wat ze kunnen. In dit avontuur zal spanning en humor niet ontbreken, op het puntje van je stoel wil je verder lezen of Einstein en Isaac weer gevonden worden.

Conclusie:

De humor en de beeldende illustraties maken het een spannend avontuur dat je beleeft met een glimlach op je gezicht. Een heel leuk boek om zelfstandig te lezen of om voor te lezen. Als fan van Einstein en Isaac had ik op een wel iets grotere rol in het verhaal gehoopt voor deze twee pinguïns, maar het was ook erg leuk om te lezen hoe speurneus Imogen met behulp van Arthur dit grote raadsel probeert op te lossen.

Vier sterren voor Einstein, Isaac, Imogen en Arthur!

Marie Quickboots.

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 😀

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Plaats een reactie