Corina las: Meesterdeal-Marlen Beek-Visser****1/2

Fondslijst najaar 2016 witblauw.indd

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar.

De cover:

Een schoolbord met daar de titel in het krijt en een stoel ervoor, simpel maar het triggert zeker door de cover tekst. Dus oppakken en snel de achterflap lezen!

De achterflap:

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor van school, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Bo’s echtgenoot Adam dreigt met onorthodoxe maatregelen die de situatie alleen maar zouden verergeren. Yannick, de ongrijpbare vriend van Eva, die sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van hun gezin, heeft een geheel eigen wijze van reageren.

Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en bij wie ze haar hart kan luchten. Emiel trekt zich Bo’s situatie aan en weet wel een manier om haar te helpen.
Net als Bo op het punt staat om de confrontatie met Eva’s mentor aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds verder van haar af drijft? De ongrijpbare Yannick? En Emiel, is die ooit wel te vertrouwen geweest?

Mijn mening:

Oi oi oi wat een origineel boek!! En wat een fijne, pakkende schrijfstijl! Je wordt meegenomen in het leven van Bo dat compleet op de kop komt te staan. Haar onorthodoxe manier van handelen doet je hoofdschudden tijdens het lezen en toch is het geloofwaardig en zo te begrijpen. Er zitten sublieme plottwists in die je echt niet aan ziet komen.

Eva is als personage helemaal “af”. Alles klopt, je ziet het gewoon voor je hoe ze als een echte puber reageert en denkt dat ze heel wat is met haar 16 jaar. Adam, Yannick en Emiel staan als een huis en vooral Emiel geeft je vanaf het begin de kriebels. Yannick is duidelijk een opgewonden standje en ook een echte puber en Adam lijkt een einzelgänger en hij blijft lang niet te doorgronden en dan opeens is daar BAM ADAM. Zoooooo stille wateren en zo…… Prachtig gedaan en zo onverwacht dat dat gedeelte van het boek vijf sterren waard is!

Marlen pakt een maatschappelijk probleem aan in deze vlot lezende thriller en maakt bespreekbaar wat ouders van pubermeisjes een nachtmerrie zou lijken. Met daarnaast geweldige psychologische spelletjes en plot wendingen die je aan de bladzijdes geplakt houden.

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Originaliteit: 5

Plot: 5

Psychologie: 4

Spanning: 4

Vier en halve sterren voor Meesterdeal.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s