Samen wachten op, om te recenseren

collage-dec-4

Zo net voor de jaarwisseling hebben wij nog één update voor jullie. Want deze vier mooierds komen nog onze kant op ter recensie! Gaaf hè?!

Voor een Duorecensie is onderweg naar ons Vlinder van Arie van Driel. Hoe gaaf dat hij zijn stoute schoenen aantrok met de vraag of wij zijn boek willen recenseren.

Over Vlinder:

Ik ben ergens in de zestig, ruim dertig jaar ouderwets gelukkig getrouwd, vader en opa. Desondanks gieren de adrenaline en phenylethylamine door mijn hersenen, lichaam en spieren. En daar schaam ik me absoluut niet voor. Sinds de eerste ontmoeting met mijn vrouw, 34 jaar geleden, weet ik weer hoe het voelt om verliefd te zijn. Na de geboorte van mijn kleindochter is dat zelfs het mooiste wat me dit jaar is overkomen.
Opspelende hormonen. Vlinders tussen mijn oren, in mijn hoofd. Maar ik voel ze op een wonderlijke manier fladderen door mijn buik. In mijn maagstreek spannen zich de spieren. De snelle onregelmatige beat van mijn op hol geslagen hart beukt hard tegen mijn slapen. Ik loop over van de energie, kan de hele wereld aan.
Verliefd zijn. Ik was allang vergeten hoe dat voelde. En ja, het kan iedereen zomaar overkomen. Jong of al redelijk op leeftijd. Kijk maar naar mij. Ik hoefde er niets voor te doen. Het gebeurde, plotseling. Vreemd genoeg na een ferme handdruk van een mij volslagen onbekende vrouw. Van het ene op het andere moment zat ik klem in een web van vergeten gevoelens. Hartstocht. Verlangen. Begeerte.

**Dan mag Corina binnenkort weer een historische roman oppakken, eerst ter recensie en daarna komt er nog iets gaafs aan op het blog met betrekking tot Tot de duivel het schip keert van Nathalie Briessinck. Dus hou ons in de gaten!!

Over Tot de duivel het schip keert:

Antwerpen, eind negentiende – begin twintigste eeuw.

De Schelde, de hoofdslagader van de stad, blinkt onder een gouden zon terwijl twee families verenigd door een rederij met hun schepen rimpels in het water trekken. In een stad waar naast zijn rivier ook mensen op de uren van de getijden in en uitstromen, voert “Tot de duivel het schip keert” je mee door zijn straten, huizen, kieren en achterbuurten om een familiegeschiedenis bloot te leggen. Een verhaal dat tegelijkertijd schrijnend mooi is en vol verraad zit.  Over levens, over eigenwijsheid en over mensen die via eigenbelang en liefde “een” waarheid onthullen die families verbindt, maar ook scheidt.

**En ook Saskia Oudshoorn benaderde ons met de vraag of wij haar debuut thriller zouden willen recenseren. En wat is er leuker dan een debuut te mogen lezen? Buitenspel wordt dan ook met veel belangstelling tegemoet gezien!

Over Buitenspel:

De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen vertrekt een weekje alleen naar New York. Tijdens de vlucht ontmoet ze Stephen, een aantrekkelijke student die haar meevoert naar de leukste plekken van New York. Na deze intense week zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Want wat is het geheim dat Eva met zich meedraagt? En is Stephen wel diegene die hij beweert te zijn? Voordat Eva daarachter kan komen, zorgt een dramatische gebeurtenis ervoor dat ze halsoverkop terug moet naar Nederland. Het contact met Stephen wordt verbroken. Tijdens Eva’s eerste rampzalig verlopende buitenlandse opdracht duikt Stephen plotseling weer op.

**And last but not least mocht Karin De Duistere Oorlog Boek 1-Het begin van het einde van Kevin Deckers in de brievenbus ontvangen. Ook een debuut en helemaal Karin haar ding dus ze kijkt er naar uit!

Over De Duistere Oorlog:

Één volk, duizenden machten en krachten. Zes werelden. Één vernietiging. Wanneer het begin en het einde op dezelfde plek zijn, begint de Duistere oorlog.

De jonge dwerg Rayon wordt uitgekozen door de goden om de strijd aan te gaan met een demonengod, een missie om de zeven Planeten van het Licht te redden. De goden schenken Rayon en drie anderen een deel van hun krachten. Maar omdat Rayon een sterveling is, betaalt hij hier een prijs voor. Hij veroudert snel. Om dit proces tegen te gaan hebben de goden zeven voorwerpen verspreid. Rayon moet deze zien te vinden. Het eerste voorwerp ligt in een kloof in het Dwergengebergte. Om daar te komen moet Rayon eerst een aantal obstakels trotseren. Dit doet hij niet alleen, hij wordt geholpen door een aantal vrienden. Samen gaan ze de bloedige strijd aan tegen de troepen van De Duistere.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s