Cees las: Killer Country van Mike Nicol****

kaapstadtrilogie-killer-country-mike-nicol-boek-cover-9789044532647

Gastrecensie Killer Country van Mike Nicol (****)

Oorspronkelijke titel: Killer Country – The Revenge Trilogy 2

ISBN: 9789044532647

Uitgeverij: De Geus

Pagina’s: 408

Spannend en meedogenloos

In deel twee van de Kaapstadtrilogie (‘Killer Country’) probeert de Zuid-Afrikaanse auteur Mike Nicol de draad ongebroken en strak te laten staan voor wat betreft de primaire verhaallijn met de daarbij behorende hoofdkarakters. Mace Bishop en Pylon Buso zijn druk bezig een ommezwaai te geven aan hun carrière en hun oude job als wapensmokkelaar om te zetten in een legale baan.

Mace heeft een rustig leven, samen met zijn vrouw Oumon en hun dochtertje Christa. Hun dagelijks brood wordt verdiend met beveiligingswerkzaamheden als rechter Telman Visser hem benaderd voor een opdracht.

De voor Mace en Pylon niet onbekende advocate Sheemina February is druk in overleg met haar client Obed Chocho. De voormalig politicus zit zijn straf uit maar ontdekt dat zijn vrouw Lindiwe, een buitenechtelijke relatie heeft. Hij beraamt met February een complot om daar een einde aan te maken. Inmiddels heeft de omgeving van Kaapstad te maken met boerderijmoorden, waarbij willekeurige boerderijen worden overvallen en de aanwezige mensen worden vermoord. Omdat de ouders van Telman Visser ook op hun boerderij wonen, geeft hij Mace en Pylon de opdracht de boerderij te bewaken en te voorkomen dat ze ook het slachtoffer worden van deze zinloze moorden.

‘Killer Country’ is door de auteur boordevol problemen gestuwd en zonder het te weten worden Mace en Pylon daar het middelpunt van. In een verhaal waar veel invulling wordt gegeven aan de Zuid-Afrikaanse cultuur waarbij een mensenleven minder waard is dan het dagelijkse brood, moeten beide beveiligers zien te overleven. Niet altijd wetend uit welke hoek het gevaar zal verschijnen, is het zoeken naar betrouwbare mensen die ze kunnen benaderen. Een verkeerde keuze daarin maken staat synoniem met een gerede kans om vermoord te worden. Nicol vergeet daarbij zeker niet de lokale geschiedenis te combineren met de hedendaagse cultuur en de strijd tegen de overmatig aanwezige corruptie en criminaliteit.

Ondanks dat ‘Killer Country’ het tweede deel van de trilogie is, maakt het de auteur goed mogelijk om het als separaat boek te lezen.

De nieuwe problemen worden volledig afgewerkt en als aanloop voor het derde deel (‘Black Heart’) is voor de liefhebbers van de trilogie zelfs een ware cliffhanger ingebouwd. Nicol is al eerder in staat gebleken om een complex verhaal op te kunnen zetten waarbij de diverse verhaallijnen knap zijn opgebouwd en zich in een breed spectrum afspelen dat, lopende het verhaal, haast ongemerkt steeds smaller wordt.

Samengevat is ‘Killer Country’ een aanrader voor liefhebbers van spannende boeken waarbij lezers niet terugdeinzen voor een bloedige moord en ook nog een stukje buitenlandse cultuur en de daarbij behorende kleur kunnen waarderen. De perikelen rond beide protagonisten, maakt wel nieuwsgierig om zeker het derde deel van deze trilogie te gaan lezen.

Eindoordeel: 4 sterren

Spanning: 3 sterren

Plot: 4 sterren

Leesplezier: 4 sterren

Schrijfstijl: 5 sterren

Originaliteit: 3 sterren

Psychologie: 3 sterren

Cees van Rhienen.

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s