Coenraad las: Ik zie je van Matthijs Kleyn ***

kleyncoverwit

Titel: Ik zie je

Auteur: Matthijs Kleyn

Genre: Roman

Uitvoering: paperback

Isbn: 978902909520

288 pagina’s| Uitgeverij Meulenhoff|2016

3***

Fender is een nostalgische jongen van begin dertig die een videotheek runt. Nadat zijn vriendin hem van het ene op het andere moment  verlaat en ook nog eens zijn vader overlijdt zorgt hij slecht voor zichzelf. Hij leidt een emotieloos en eentonig leven. Dan komt hij op een dag Lisa tegen. Ze is een prachtige jonge vrouw en hij voelt zich weer tot leven komen, alhoewel ze  vrijgevochten en ongrijpbaar is. Hun relatie verloopt stormachtig.

In “Ik zie je” trekken de twee tegenpolen Fender en Lisa elkaar enorm aan. Het leven van Lisa bestaat uit drugs en feesten terwijl Fender thuis zit en een grote passie voor films en Elvis heeft. Ze zijn heel verschillend in hun levensstijlen met als overeenkomst dat ze  beide naar rust zoeken.  Ze hebben regelmatig heftige meningsverschillen, maar kunnen niet zonder elkaar.

Het verhaal staat bol van dagelijkse beslommeringen die voor velen herkenbaar zullen zijn, zoals twee mensen worden verliefd op elkaar, een relatie krijgen, gaan werken en het ontmoeten van de wederzijdse ouders. Dat maakt het minder boeiend, maar Matthijs heeft het mooi verwoord en is het daardoor een aangenaam en vlot lezend boek geworden.

Vertrouwen, seks en vluchten zijn thema’s die deze twee personages krachtig tekenen Het zorgt ervoor dat je geboeid blijft.

Pas als je het boek uit heb en je het verhaal hebt laten bezinken kom je achter  de diepgang van het verhaal, veel meer dan je dat in eerste instantie zou denken.

Coenraad de Kat.

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s