Karin las: Boven Water van Linda Jansen ****1/2

Boven water

Over de auteur:

Linda Jansen (Roosendaal, 1978) is schrijfster en woont met haar gezin in het Bourgondische Brabantse land. Op jonge leeftijd schreef zij al gedichten en songteksten. Na de geboorte van haar jongste kind begon zij in de spaarzame stille uren te schrijven aan haar debuutroman Onder Water. Linda Jansen woont tegenwoordig in Breda met haar man en twee kinderen.

Boven Water is het vervolg op Onder Water.

( Bron: http://www.linda-jansen.nl )

 

Cover:

Waar Onder Water roze was met de welbekende bakfiets, is Boven Water babyblauw met de Fiat 500. Love it!

Achterflap:

In het vervolg op de succesvolle roman Onder water zijn de scherven van het huwelijk van Tom en Liz in Boven water pijnlijk voelbaar.

De mooie, eens zo sprankelende Liz herstelt moeizaam van de lafhartige aanval die op haar is gedaan. Fysiek heeft zij langdurige revalidatie nodig; geestelijk moet ze dealen met het geschade vertrouwen van geliefden om haar heen. De uiterlijke schijn, de onechte vriendschappen en haar minnaar zijn uit Liz’ leven verdwenen. Toms luxe sloepenbedrijf gloort als nooit tevoren en staat aan de vooravond van internationaal succes. In hun verwoede pogingen om met elkaar te vechten voor hun huwelijk worden zowel Liz als Tom blootgesteld aan externe verleidingen. Hun huwelijk dreigt opnieuw zwaar op de proef  te worden gesteld. Het Zwitserse Davos zorgt voor de grootste turbulentie in hun leven, als Liz de confrontatie aangaat met de erfenis die Tom lang voor haar verborgen heeft gehouden.

Ik las al eerder Onder water van Linda Jansen en wat een meer dan fijn boek vond ik dat. Toen ik de oproep zag van de te leuke Facebookgroep Boekenfans!, wie Boven Water zou willen lezen en recenseren, reageerde ik dan ook direct.

(https://boekenfans.wordpress.com/ )

Ik werd uitgeloot waarvoor mijn grote dank!

Mijn mening:

‘Dat is het jammere van tijd, en soms ook het mooie. Tijd heelt en tijd maakt stuk.’

Tom en Liz…hoe zou het ze verder vergaan?

Vanaf de eerste bladzijde werd ik gelijk weer gepakt door het verhaal en de personages. Op unieke wijze neemt Jansen je wederom mee in de belevingswerelden, beschreven vanuit onder andere hoofdpersonages Tom en Liz.

Het is pakkend, het is een zeer bijzondere en prachtige manier van het vertellen van dit verhaal, waarbij er van alles tijdens het lezen bij je los wordt gemaakt. De meerdere onderlinge relationele ontwikkelingen van zowel Tom als Liz, de toch nog aanwezige geheimen en het gevecht om er samen uit te komen. Heftige ontdekkingen welke gedaan worden, vriendschappen welke zich ontwikkelen, relatietherapie en vooral knokken, met vallen en opstaan, om het allemaal weer op het goede spoor te krijgen.

Vreugde, wantrouwen, verdriet, liefde en afrekenen met het verleden. Het zijn voorbeelden van issues die heel beeldend voorbijkomen. De gevoelens spateren je vanaf de bladzijden tegemoet en het is alsof je aan het meedenken bent in deze rollercoaster aan emoties en gebeurtenissen.

De schrijfstijl is vlot, met mooie zinnen en de verhaallijnen smelten als boter in elkaar. Her en der wordt het spannend en zat ik vooral ook richting het einde op het puntje van mijn stoel. En dan het einde zelf… hoe daar wat over te schrijven zonder te spoileren? Ik was verbijsterd, flabbergasted en het zindert nog steeds na in mijn hoofd.

Een beetje treurig ook, want aangezien we het over een tweeluik hebben is dit dan toch het afscheid van Tom en Liz. Al hoop ik héél stiekem dat er misschien ooit toch nog een vervolg gaat komen..

Conclusie:

Wat een genot.

Vier en halve sterren voor Boven Water.

Karin Meinen.

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s