Yvonne las “Wat heb ik gedaan?” van Amanda Prowse 4****


Amanda Prowse heeft een gave om verhalen te schrijven over mensen waarbij je jezelf een voelt met de hoofdpersonen. Dit is nu het vierde boek wat ik van haar gelezen heb en het raakt me weer intens. Prachtig geschreven, met eenvoud maar intense emoties zowel vrolijkheid als verdriet.

Op het eerste gezicht lijkt het gezin van Mark en Kathryn Brooker een ideaal gezin waar menig vrouw jaloers op is. Mark is directeur van een school voor rijkelui’s kinderen en Kathryn als zijn vrouw zorgt dat alles thuis in de puntjes verzorgd is. Hun twee kinderen, Lydia en Dominic gaan ook naar school op Mountbriers.

Maar wat niemand kan vermoeden is wat er ’s avonds gebeurt in het prachtige directeurshuis als iedereen slaapt.

Kathryn gaat gebukt onder zware fysieke en mentale mishandeling van haar man. Op een dag wordt het haar teveel en vermoordt Kathryn haar man!

Natuurlijk moet ze de gevangenis in en boeten voor haar daad, maar wat ze niet verwacht had is dat alles daarna veranderd is.

Kathryn, vanaf dan Kate Gavier, maakt na haar vrijlaten een reis en ontmoet een prachtige man die haar een doel geeft in haar leven.

Prospect House, een opvanghuis voor meisjes die om wat voor reden niet meer thuis kunnen wonen.Haar hart en ziel legt ze in dit opvanghuis, in de hoop dat ze ook ooit haar eigen kinderen weer in haar armen kan sluiten.

Het verhaal is zeer emotioneel geschreven, het maakt gebruik van perspectieven in tijd. Het verspringt van het leven van Kathryn voor de moord, in de gevangenis, en na haar 5 jaar opsluiting om te eindigen bij het heden. Je voelt je een met Kathryn, je voelt haar pijn, haar woede en haar verdriet. Maar ook haar kracht en de vechtlust die ze ondanks alles bezit.

Ik geef dit boek 4 sterren ****

Yvonne Vogels

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s