*Historische Roman Winactie* Win Maggie’s strijd van Karin Hover!

Haidiehaaaai daar zijn we weer met een schitterende Winactie! 🥳

Vandaag is Karin Hover jarig ( gefeliciteerd Karin! 🥳 ) en dat is natuurlijk een perfecte gelegenheid om te trakteren. En wat een geweldige traktatie is dat dan weerr. Wij mogen een exemplaar weggeven van Maggie’s strijd!

Maggie’s strijd is het vervolg op het prachtige Shamrocks en regenbogen waarmee Hover in juli 2021 debuteerde en dat enthousiast werd ontvangen. Nu is er dus een tweede deel en dit tweede deel is heel goed zelfstandig te lezen. Sterker nog, het hoofdpersonage uit de debuutroman van Hover, speelt ook in dit nieuwe boek een belangrijke rol, maar verder is het toch een geheel eigen boek, waarmee de auteur zelfs een wat andere weg inslaat.

Was Shamrocks en regenbogen een onvervalste Feelgoodroman, Maggie’s strijd kan wellicht eerder geschaard worden in het genre Historische familieroman. Een unieke twist.

Dan nu over naar het officiële gedeelte, dus zet die *oplet-modus* maar lekker aan en here we gooooo….🙌

1:  Volg de auteur en ons op Instagram en dat kan via deze linkjes:

Karin Hover Samenlezenisleuker

2. Tag onder de Winactie bij één van ons drie mensen op Instagram die dit boek ook zouden willen lezen en winnen.

3. Deel deze actie op je eigen Insta en tag ons.

Nou dat was weer appeltje eitje toch? Een héle dikke dankjewel aan Karin Hover herself voor het mogelijk maken van deze prachtige actie. Op maandag 4 juli maken we de winnaar bekend whooohooo! 📚🥂🥂📚

Over Maggie’s strijd:

Notarisdochter Margreet heeft andere toekomstplannen dan haar vader voor haar bedacht heeft! Ze voelt niets voor een leven als huisvrouw. De Eerste Wereldoorlog woedt al bijna twee jaar en er is een groot tekort aan medisch personeel. Ze loopt weg van huis en meldt zich bij het Rode Kruis.

Ze blijkt niet opgewassen tegen de verschrikkingen van de Franse loopgraven. Gelukkig wordt ze overgeplaatst naar een ziekenhuis voor oorlogsgewonden in Arras. Daar ontmoet ze de Ierse officier Antony Shackleton. Ze worden verliefd en Margreet gaat met hem mee naar Dublin. Na enige tijd verflauwt Antony’s aandacht voor Margreet. Dan ontmoet ze de charismatische vrijheids-strijder Sean Fitzpatrick.

Het is 1916 en de politieke spanningen tussen Ierland en Engeland lopen steeds hoger op. Op Paasmaandag breekt er een opstand uit, die de stad verandert in een oorlogsgebied. Alsof dat nog niet heftig genoeg is, voert ze ook een innerlijke strijd. Gaat ze kiezen voor een comfortabel leven met Antony of een avontuurlijk maar onzeker bestaan met Sean?

Helaas houdt het na deze keuze niet op. Ierland maakt zware tijden door. Is het lot Margreet (Maggie) en haar gezin wel goedgezind?

Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 📚🥂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s