Maja las: Geluk is een mindset-Frank Krake

Ingezonden gastrecensie n.a.v. onze actie Geluk is een mindset van Frank Krake met dank aan Uitgeverij Achtbaan voor de recensie-exemplaren.

Auteur: Frank Krake

Genre: Non-fictie informatief/professioneel algemeen / NUR 600

Aantal pagina’s: 246

Verschijningsdatum: november 2021

Over de auteur:

Frank Krake (1968) publiceerde bestsellers als Menthol, De laatste getuige en Hannelore. In Nederland werden meer dan 100.000 boeken verkocht en zijn werk verscheen in zeven talen.

http://www.uitgeverijachtbaan.nl

Achterflap:

Bepaal je eigen geluk

Even een schakelaar omzetten naar de modus geluk, succes of welbehagen en het leven lacht je toe. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat ook?

Geluk is een mindset is vooral een praktisch boek, het bevat levenslessen en handvaten voor persoonlijk geluk en succes, die u als lezer zelf uit het verhaal kunt destilleren. Onderzoek wijst uit dat de inhoud op die manier veel beter in ons brein wordt verankerd dan bij het oplepelen van lijstjes met tips & tricks.

Bestsellerauteur Frank Krake schrijft in deze autobiografie over hoe om te gaan met tegenslagen, hoe negatieve gebeurtenissen om te buigen in positieve energie, hoe geluk af te dwingen in het streven naar succes en hoe simpelweg gelukkig te zijn. Hij concludeert dat geluk een mindset is, en dat de sleutel tot het bereiken van het ultieme geluk vooral bij jezelf ligt.

Mijn mening:

In een autobiografisch verhaal neemt Frank je mee over hoe je geluk kunt afdwingen. Hoe je kunt omgaan met teleurstelling en negatieve dingen kunt om zetten naar iets positiefs.

Net na zijn studententijd komt Frank in de gevangenis als hij in Amerika een knipmes bij zich heeft. Het boek gaat daarna verder over zijn jaren als ondernemer. Hoe dit met vele obstakels is gegaan maar dat je er zeker sterker kan uitkomen. Niet gelijk de moed opgeven. Maar kijken hoe je verder kunt, wat je mogelijkheden zijn. Alles gaat met vallen en opstaan dus ook ondernemen.  Frank is door gegaan waar anderen waarschijnlijk zouden stoppen. 

Geluk is ook een mindset. Je kunt je eigen geluk creëren. Als je in een dip zit is het makkelijk om alles zwart te zien. Maar grijs is ook een kleur. Zet door. Dat is denk ik de boodschap.  Het boek is in een mooie kleur. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het prettig leest. De schrijfstijl is prettig.

Kortom een ander boek dat we gewend zijn van Frank. Maar zeker een aanrader.

Maja Valkenborg.

*Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 📚🥂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s