Berendina las: Geluk is een mindset-Frank Krake

Ingezonden gastrecensie n.a.v. onze actie Geluk is een mindset van Frank Krake met dank aan Uitgeverij Achtbaan voor de recensie-exemplaren.

Auteur: Frank Krake

Genre: Non-fictie informatief/professioneel algemeen / NUR 600

Aantal pagina’s: 246

Verschijningsdatum: november 2021

Over de auteur:

Frank Krake (1968) publiceerde bestsellers als Menthol, De laatste getuige en Hannelore. In Nederland werden meer dan 100.000 boeken verkocht en zijn werk verscheen in zeven talen.

http://www.uitgeverijachtbaan.nl

Achterflap:

Bepaal je eigen geluk

Even een schakelaar omzetten naar de modus geluk, succes of welbehagen en het leven lacht je toe. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat ook?

Geluk is een mindset is vooral een praktisch boek, het bevat levenslessen en handvaten voor persoonlijk geluk en succes, die u als lezer zelf uit het verhaal kunt destilleren. Onderzoek wijst uit dat de inhoud op die manier veel beter in ons brein wordt verankerd dan bij het oplepelen van lijstjes met tips & tricks.

Bestsellerauteur Frank Krake schrijft in deze autobiografie over hoe om te gaan met tegenslagen, hoe negatieve gebeurtenissen om te buigen in positieve energie, hoe geluk af te dwingen in het streven naar succes en hoe simpelweg gelukkig te zijn. Hij concludeert dat geluk een mindset is, en dat de sleutel tot het bereiken van het ultieme geluk vooral bij jezelf ligt.

Mijn mening:

Geluk is een mindset – buig tegenslag om in succes.

Pakkende titel en mijn nieuwsgierigheid is meteen gewekt. In deze autobiografie schrijft Frank Krake over hoe je geluk kunt afdwingen, hoe je om moet gaan met teleurstellingen en hoe je negatieve gebeurtenissen om kan zetten naar iets positiefs.

Het boek begint net na zijn studententijd als hij in Amerika in een gevangenis belandt voor het in bezit hebben van een knipmes. Daarna gaat het boek verder over de jaren die hij als ondernemer heeft geleefd. Dit is niet altijd van een leien dakje gegaan maar met vele obstakels. Het verhaal over zijn ondernemende leven laat zien dat je door vallen en opstaan er toch sterker uit kan komen. En bij tegenslag niet de moed moet laten zakken maar kijken naar wat je mogelijkheden zijn. Het boek geeft geen structurele oplossingen maar laat je wel zien dat je tegenslag kan ombuigen in succes. Interessant, en ik denk dat er voor iedere lezer wel herkenbare dingen in staan en ook dingen waar je wat aan hebt. Humor ontbreekt ook niet in dit boek.

Het boek heeft een aangename schrijfstijl waardoor het vlot leest en blijft boeien. Achterin het boek is ruimte om aantekeningen te maken voor persoonlijk geluk. Inspirerend en interessant boek!

*Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 📚🥂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s