Corina las: Als menselijkheid mist – Karine Vivier ****

als menselijkheid mist

Met dank aan Karine Vivier voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Karine Vivier

Uitgever: Karine Vivier

Originele titel: L’Humanité en moins

Vertaler: Nicolet de Jong

Aantal pagina’s: 104

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 6 april 2019

Over de auteur:

French writer living in the USA. Broken humanity is my first book – translated from French into English by Kirsty Olivant.

De achterflap:

Wat zouden een meisje, een ex-gedetineerde en een moeder gemeenschappelijk kunnen hebben? In Als menselijkheid mist hebben drie personages op hetzelfde moment in hun leven in de ogen van de maatschappij hun menselijkheid verloren. Drie personages, drie parallelle verhalen, één verhaal.

Mening:

In een vlotte, pakkende schrijfstijl word je meegenomen door drie verschillende verhalen. Vooral het verhaal van het meisje kruipt je onder de huid. Ik voel zoveel medelijden met dat meisje en zo onnoemelijk veel aversie voor de moeder en de man.

De ex-gedetineerde komt een beetje als een sulletje over en is dat eigenlijk ook wel. Zijn personage wordt niet heel uitgebreid uitgewerkt en je leert hem niet echt kennen. Persoonlijk zie ik niet per se de toegevoegde waarde van zijn verhaallijn, al begrijp ik de keuze wel, want anders wordt het verhaal wel heel summier. Karine weet het uiteindelijk ook wel kloppend te maken aan het einde met de andere twee verhaallijnen.

De moeder (en haar man) zijn prachtig neergezet. Hun verdriet, hun onmacht, hoop en vrees voel je door de pagina’s heen, ondanks dat alle drie de verhalen in “maar” 104 bladzijdes worden verteld.

Als alles bij elkaar komt heb ik zo intens medelijden met de moeder en met het meisje, maar wat is het mooi en geloofwaardig bij elkaar gebracht!

Conclusie:

Schrijfstijl: 3.5

Originaliteit: 4

Spanning: 3.5

Psychologie: 3.5

Plot: 4

Leesplezier: 4

Maakt naar boven afgerond vier sterren voor Als menselijkheid mist.

Corina Nieuwenhuis.

 

**Vinden jullie het leuk ons op Facebook te volgen?

Like dan onze pagina Samenlezenisleuker en word om mee te kletsen over boeken lid van onze echte gezellige boekengroep! En dat kan hier: Samenlezenisleuker 😀

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Als menselijkheid mist – Karine Vivier ****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s