Corina las: Persona-Soraya Vink****1/2

Persona Aalsmeer

Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Soraya Vink

Uitgever: HarperCollins Holland

Aantal pagina’s: 384

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 23 oktober 2018

Over de auteur:

Soraya Vink (1992), studeerde Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, en sloot Spanje vanaf dat moment in haar hart. Tegenwoordig werkt ze als thrillerredacteur en recensent bij boekenwebsite Hebban.nl. Eerder maakte ze deel uit van de jury van de Gouden Strop. Persona is haar bloedstollende debuut, gebaseerd op de strijd in de onderwereld en een zwarte bladzijde uit de Spaanse geschiedenis.

( Bron: http://www.hebban.nl )

De achterflap:

Na een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen. Na een jaar van de radar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze als laatste kans aan de slag kan op de afdeling Zware Criminaliteit.

Haar eerste zaak is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar? Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Ze vermoedt namelijk dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt, en is vastberaden hem te vinden. Daarom moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kan je de wet naar je eigen hand zetten?

Mening:

Ik lees de proloog en denk alleen maar wauw! Als dit de proloog van je debuut is, dan kijk ik reikhalzend uit naar de volgende 380 pagina’s.

En dat was niet voor niks. Wat een keigaaf debuut! Elvira is een geweldig sterk personage, die worstelt met het verleden, familie en zichzelf. Vink schrijft vlot, beeldend en met verstand van zaken. De Spaanse elementen, vooral het vloeken van Elvira zijn een gave toevoeging en ik betrapte me er op dat ik op het werk ook “Joder” riep als er wat fout ging.

De moorden, haar terugkeer naar het criminele circuit en de uiteindelijke ontknoping zijn geweldig bedacht, en alles klopt en past bij Elvira. En die toffe twist had ik zeker niet aan zien komen!

Bloedstollend spannend is het misschien niet direct het hele boek door, maar je voelt het wel onder je huid en dat houdt me aan het boek gekluisterd.

Conclusie:

Een debuut met pit en een keigoed einde!

Schrijfstijl: 5

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4,5

Spanning: 4

Plot: 5

Psychologie: 4

Vier en halve sterren voor Persona.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s