Corina las: Wraak – Rob Oostveen***1/2

Wraak

Met dank aan Rob Oostveen voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Rob Oostveen

Uitgever: RobooBooks

Aantal pagina’s: 315

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: juni 2018 (heruitgave)

Over de auteur:

Ik ben Rob Oostveen (1948), van huis uit bedrijfskundige en ondernemer. Ik ben onder andere bedenker van de eerste online communities in Nederland, waaronder Smulweb. Nog steeds ben ik actief op het gebied van online loyalty. Na jaren van veel werken heb ik eindelijk de tijd gevonden om mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het schrijven van boeken!

Als eerste schreef ik een kinderboek voor mijn kleinkinderen, maar al snel daarna mijn eerste thriller. Inmiddels ben ik helemaal ‘los’ en heb ik al meerdere thrillers geschreven en ben ik nog lang niet uitgeschreven.

( Bron : www.roboostveen.com )

De achterflap:

Danny is verliefd, heel erg. Dan verongelukt haar beste vriendin en ging haar vriend vreemd, maar dat was niet alles. Er zijn rare dingen gebeurd. Ze heeft nog maar één  houvast in haar bepaald niet makkelijke leven. Dan komt die vriend 22 jaar later onverwachts weer in beeld, als een succesvolle en gevierde zakenman. Hij pronkt met wat hij bereikt heeft en dat had hij nou niet moeten doen. Dan neemt ze alsnog wraak. En hoe!

Mening:

Je wordt in een vlotte simpele schrijfstijl meegenomen door het leven van Danny en Ron. Al is Danny meer aanwezig en beter uitgediept. Vooral het begin, 22 jaar geleden, maakt indruk en laat je als lezer nieuwsgierig de volgende hoofdstukken ingaan. Danny haar zucht naar wraak is duidelijk neergezet en geeft je een onbehaaglijk gevoel… hoe ver gaat ze? Nou behoorlijk ver en daar begint mijn irritatie dan ook. Danny is een compleet ontspoorde moeder opeens  die niet alleen haar kind maar ook de puber van een ander misbruikt voor haar wraak. Daarbij opgeteld dat er wel erg veel toevalligheden voorbij komen komt dit gedeelte niet fijn op me over.

Toch wil ik doorlezen want ik ben benieuwd naar hoe alles uiteindelijk samen valt, en ondanks deze irritatie leest het verhaal makkelijk weg. Ron is een complete egocentrische lul die je maar wat graag op zijn bek ziet gaan.

Het einde en de ultieme twist op het einde doen me glimlachen, ja dat maakt veel goed.

Conclusie: 

Schrijfstijl: 4

Spanning: 3

Originaliteit: 3,5

Psychologie: 3,5

Plot: 4

Leesplezier: 3,5

Totaal van drie en halve sterren voor Wraak.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s