Karin las: Het Project-Ilyo Hansen****

Hetproject

Met dank aan Ilyo Hansen voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Ilyo Hansen

Uitgever: Het Punt

Aantal pagina’s: 212

Genre: Thriller / NUR 330,332

Verschijningsdatum: augustus 2017

Over de auteur:

Ilyo Hansen (1966) studeerde af aan de kunstacademie en werkt al vijfentwintig jaar als filiaalmanager bij Choice juwelen in Sint-Niklaas. In haar verhalen vertelt ze vaak hoe een ogenschijnlijk eenvoudige ergernis of gebeurtenis kan leiden tot fatalistische handelingen met catastrofale afloop. Ze schreef eerder De Verlossing, het toneelwerk De Doof-potaffaire en het boek Pardon dat als gratis ebook werd gepubliceerd.

( Ilyo Hansen )

Achterflap:

Sarah Claus is achttien als haar moeder zich tegen de gevel van een visrestaurant te pletter rijdt. Een donderslag bij heldere hemel want het lesbische meisje heeft nooit gemerkt dat haar moeder ongelukkig was. Ze zoekt troost bij haar tante Ella en wanneer ze de suïcidale Kaat Remue leert kennen, wil ze haar kost wat kost redden. Ze hoopt hiermee de dood van haar moeder goed te maken. Maar Kaat wordt er niet gelukkiger op en Sarah ook niet. Tot 10 jaar later actrice Kim Rogiers haar hart verovert. De twee worden stapelverliefd maar Sarah is bang dat indien de affaire aan het licht komt, Kaat zichzelf iets zal aandoen. Ze zet een punt achter de relatie met Kim en denkt dat van haar twee vrouwen, Kim de sterkste is. Een inschattingsfout die Sarah niet in dank wordt afgenomen en waarvan ze de gevolgen zal moeten dragen…

Mening:

Het Project betekende mijn kennismaking met Ilyo Hansen en ik kan alvast wel verklappen dat ik genoten heb van dit boek. De eigen en originele schrijfstijl, doorspekt met Vlaams en een tik humor vond ik direct bijzonder leuk weglezen. Hansen verweeft kunst op een zalige wijze in dit psychologische verhaal en wat Boris Dittrich kan, kan Ilyo nog beter. Het homoseksueel zijn wordt op zo’n wijze gebracht dat het compleet natuurlijk aanvoelt allemaal en het gewoon zó geen ‘issue’ is. Tof staaltje werk.

De personages zelf zijn op sommigen na voldoende uitgewerkt, zijn voorzien van karakters die blijven intrigeren, èn waarvan een enkeling zich na heel veel shit zo heeft weten te ontwikkelen dat je hardop wil roepen: Chapeau! You go girl!

We hebben het over een thriller en uiteraard vallen er doden. De weg naar de antwoorden verloopt met spannende en snelle stukken, soms ook ietwat rommelig, maar het houdt hoe dan ook de aandacht vast. De tussentijdse gesprekken met de psycholoog geven het verhaal een fantastische boost, wie zijn dit?? Deze opbouw is geweldig en wanneer je dan bij de laatste bladzijde belandt, komt daar die laatste zin. Whaaaaa briljant!

Conclusie:

Ik rond af naar boven, vier sterren voor Het Project.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Karin las: Het Project-Ilyo Hansen****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s