Corina las: Doodsangst – Peter James ****

Doodsangst

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Peter James

Serie: Roy Grace

Originele titel: Need you dead

Uitgever: De Fontein

Aantal pagina’s: 384

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 29 mei 2018

Over de auteur:

Peter James is een van de best verkopende thrillerauteurs ter wereld. In de zeer succesvolle serie over inspecteur Roy Grace zijn alle delen afzonderlijk te lezen. Peter James produceert ook films en tv-series, hij werkte onder meer samen met Robert DeNiro, Al Pacino, Donald Sutherland en Sharon Stone. Zijn boeken worden vertaald in meer dan dertig landen.

( Bron: www.uitgeverijdefontein.nl )

De achterflap:

Kapster Lorna Belling wordt dood aangetroffen in haar bad. Inspecteur Roy Grace komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man, tegen wie Lorna onlangs aangifte deed wegens huiselijk geweld? Of haar minnaar, eveneens een man met gewelddadige trekjes. Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst gaat ontmoeten.

Mening:

Vlot en meeslepend is de schrijfstijl van Peter James, en vanaf het moment dat Roy Grace ten tonele verschijnt sluit je hem in je hart. Niet de welbekende inspecteur met de gebruikelijke problemen, maar een man met een rugzak, die zijn heil zoekt in het oplossen van de misdaden zonder drank, seks en drugs. Een verademing in thriller-land.

Het verhaal heeft wel even nodig om op gang te komen, maar als dat dan gebeurt dan zit de vaart er ook gelijk in. Je leeft mee met Roy Grace, zowel in zijn werk als in zijn privé-leven. De sidekicks worden goed neergezet en vullen het verhaal goed aan.

Het schuin gedrukte gedeelte doet je haren overeind staan en geeft je echt een stel koppenbrekers. Wie is dat, en waarom doet diegene wat die doet? Als het onderzoek vordert, denk ik af en toe “dit gaat te makkelijk” en dat is ook zo, want dan is daar een mooi “wtf-momentje” en ben je weer compleet bij de les.

Conclusie:

Ik ga zeker meer lezen van deze serie, want vooral het privé-leven van Roy Grace wil ik nog wel verder uitpluizen, en daarbij schrijft Peter James gewoon meer dan goed met mooie details en een kei mooie twist.

Overall 4 sprankelende sterren.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s