Ina las: De laatste verhalenweefster – Marita Coppes

De laatste verhalenweefster 2

Helemaal blij was ik toen bleek dat ik een van de uitverkorenen was om het boek De laatste verhalenweefster te lezen via de Facebookgroep Samenlezenisleuker.

Ik las de achterkant van het boek en dat sprak me erg aan. Het verhaal was niet helemaal wat ik er van verwachtte.

Kate is advocaat bij de oliemaatschappij van haar vader. Na zijn dood komt ze tot een vreselijke ontdekking. Hier wil ze  een oplossing voor verzinnen. Dit blijkt wel wat lastiger dan ze denkt. Niet iedereen is ’t eens met de beslissing die zij neemt.

Ondertussen neemt haar eigen leven ook nog een dramatische wending die haar voor een lastige beslissing stelt. Uiteindelijk wordt de beslissing iets makkelijker voor haar door ’t contact met de dochter van haar oude nanny. Kate heeft fijne herinneringen aan haar. Ze delen samen een bijzonder verleden. En uiteindelijk blijkt er een bijzondere band tussen hun te zijn. Het contact met haar moeder is ook lastig maar ontwikkelt zich gedurende het boek erg mooi.

Het verhaal is moeilijk in te komen en in het begin best heftig. Uiteindelijk begint ’t wel te lopen. Met een spannend en voor mij ontroerend einde.

Ina Beekman.

Over De  laatste verhalenweefster:

De laatste verhalenweefster van Marita Coppes is een gelaagde familieroman met magisch-realistische elementen. Wiens verhaal leef je en is het lot niet simpelweg een zich herhalende familiegeschiedenis?

Kate Baker is advocaat bij T-Petrol, de oliemaatschappij in Guatemala waarvan haar vader directeur is. Als hij overlijdt ontdekt ze dat hij tijdens de burgeroorlog opdracht heeft gegeven een Maya-dorp uit te roeien om olieboringen op die plaats mogelijk te maken. Dat dorp, El Sede de Ixchel, heeft generaties lang vermaarde verhalenweefsters voortgebracht, en Kate’s geliefde nanny Calixta was een van hen. De druk om de rijke traditie van de verhalenweefsters voort te zetten komt bij Kate te liggen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s