Samenlezenisleuker-Teamchallenge- Carola las: Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof!

Als eerste, bedankt Rietje!!

Natuurlijk zei ook ik meteen ja tegen deze challenge. Maar ik zag er zeker tegenop…helemaal toen bekend werd dat het thema oorlog voor mij zou zijn.

Het werd het boek  Iedere dag een druppel gif, een Young Adult van Wilma Geldof. Crien vond ‘m top, maar ja..zij leest wel graag boeken over de oorlog. Maar goed, ik liet me niet kennen en begon aan het boek. En echt waar, ik zat al heel snel in het verhaal en wilde door.

Omdat mijn kennis over de oorlog niet “je van het is”, vroeg ik regelmatig mijn man Gert-Jan om bepaalde stukken, benamingen en gebeurtenissen uit te leggen. Dat maakte de challenge nog toffer voor mij. We wonen in Vught. Dus nu is het plan om samen (nog eens) naar Kamp Vught te gaan. Op de lagere school was ik te jong….dus nu gaan is veel beter.

Is deze challenge geslaagd? Ja, wat mij betreft wel. Dit boek was een prima boek om mee te starten. Wilma schrijft heel boeiend, ik zat heel snel in het verhaal en wilde alleen maar door met lezen. Omdat het een YA is, is alles goed te begrijpen. 1 oorlog en zoveel verschillende verhalen. Dat het uitmaakt in welk gezin je geboren bent en dat je toekomst daardoor rechts of linksaf kan gaan. Aan het einde van het boek zit ook een begrippenlijst, erg fijn is dat.

Ik zal nu niet wekelijks een boek over de oorlog gaan lezen, daarvoor ben ik teveel thrillerfan. Maar ik sta er niet meer negatief tegenover!!

En dan nu doooooorrrrr naar onze Jac die de kriebels krijgt van ??? (mieren). Voor Jac het boek 54 minuten van Marieke Nijkamp.

Succes Jac!!

Carola van Esch.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s