Corina las: Ziva-John Winkel***

Ziva

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.

Auteur: John Winkel

Uitgever: LetterRijn

Aantal pagina’s: 320

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 1 maart 2018

Over de auteur:

John Winkel (1950), is jarenlang uitgever geweest van onder meer kinderboeken, vakinformatie en publiekstijdschriften. Aansluitend was hij werkzaam als zelfstandig managementconsultant, trainer en coach.

( http://www.letterrijn.nl )

De cover:

Een bijzondere en niet alledaagse cover. Niet te druk, en het onderschrift bij de titel trekt gelijk.

De achterflap:

Onderzoeksjournalist Ziva Berkowitz krijgt een tip over grootschalige fraude in een middelgrote Nederlandse gemeente. Ze besluit er dieper in te duiken en achterhaalt geheimen die ze beter niet had kunnen ontdekken. Iets wat klein leek, blijkt van een gigantische omvang. Corruptie, witwaspraktijken, mishandelingen en liquidaties zijn aan de orde van de dag in de wereld die ze steeds verder weet bloot te leggen.

Buiten haar diepgravende onderzoek om, raakt Ziva ook betrokken bij een duistere familiekwestie, waarbij haar vermogende broer Yakov wordt afgeperst. Als op een dag haar tipgever onder verdachte omstandigheden om het leven komt, raakt de zaak in een stroomversnelling.

Een afgrijselijke moord is aanleiding voor rechercheur Johan Verhulst om zich nadrukkelijk met de zaak te gaan bezighouden. Maar ook Leo Klokman, producent van het televisieprogramma CrimeXplorer, stort zich op deze misdaad. Met zijn team neemt hij onverantwoorde risico’s die tot levensbedreigende gevolgen leiden.

Mening:

De proloog pakt je gelijk, en je denkt echt: wauw dit gaat een knaller worden. En waar je dat gevoel blijft houden in de eerste twee hoofdstukken, is dat daarna helemaal weg. Je ziet de gebeurtenissen mijlenver aankomen en er zit nergens verrassing in… Ja je vraagt je af hoe de proloog past in het verhaal, en pas als Leo Klokman mee gaat doen in het verhaal wordt het leuk. Alsof een andere auteur het verhaal over heeft genomen is daar opeens wel de spanning en kan je niet alles meer op de spreekwoordelijke klompen aanvoelen.

Vanaf daar krijg ik ook pas een beetje feeling met de personages en begint het leesplezier weer terug te komen. Leo wordt redelijk goed uitgewerkt als personage en ook zijn sidekicks doen leuk mee. Het is af en toe wat over de top en bij één lijntje denk ik: wat is hier de toegevoegde waarde van? Maar al met al is deel twee een fijn staaltje schrijven en kijk je uit naar meer Leo Klokman…

Conclusie: 

Een beetje een wisselvallige thriller, met een uitstekend tweede deel dat veel goed maakt. De achterflap vond ik echter totaal niet passen bij het verhaal. Dat is jammer, want daar pak ik toch een boek op op.

Schrijfstijl: 3

Originaliteit: 3,5

Spanning: 3

Leesplezier: 3

Plot: 3

Psychologie: 2,5

Drie sterren voor Ziva.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s