Corina las: Ik weet alleen mijn naam nog-C.J Cooke****

ik weet alleen mijn naam nog

Met dank aan Uitgeverij Harper Collins Holland voor het recensie-exemplaar

Auteur: C.J. Cooke

Uitgever: Harper Collins

Originele titel: I know my name

Vertaler: Ingrid Zweedijk

Aantal pagina’s: 352

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 6 maart 2018

Over de auteur:

C.J. Cooke is schrijver, dichter en redacteur. Ze doceert creative writing aan de universiteit van Glasgow. Ik weet alleen mijn naam nog is haar eerste psychologische thriller.

www.harpercollins.nl )

De cover:

Ik hou van de kleurstelling, rustig en passend, zo groot de titel is niet echt mijn ding, maar hij triggert wel….

De achterflap:

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden, en probeert er stapje voor stapje achter te komen wie ze is.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, ook haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen.

Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. Met de babycamera’s van het gezin blijkt te zijn geknoeid, iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar hielden in de steek willen laten?

Mening:

Cooke neemt je mee via niet te lange hoofdstukken door het verhaal via Eloïse, de man en een andere vrouw. Het begin is een beetje simpel en komt traag over, en je ergert je aan de man. Wat een flapdrol zo in eerste instantie, en dan opeens zit ik BAM in het verhaal. Was daar een keiharde plottwist? Nee niet per se, maar er is daar wel ineens een subtiele wending, een heel klein draaitje, en zit ik gekluisterd, want nu MOET ik weten wat er aan de hand is.

Doormiddel van flashbacks leer je Eloïse steeds beter kennen en heb je echt wel medelijden met haar, toch valt het ouderwetse kwartje niet gelijk om de “ontknoping” te kunnen voorspellen.

De andere personages leer je niet echt kennen, wat ik wel jammer vind, maar de verhaallijn van Eloïse maakt veel goed! En de ontknoping is geweldig. Nagelbijtend spannend? Nee. Maar onderhuidse spanning ten top. De laatste paar hoofdstukken waren wat mij betreft onnodig, maar ik kan me voorstellen dat een ander dat juist heel fijn kan vinden.

Conclusie:

Schrijfstijl: 3.5

Spanning: 3

Plot: 4.5

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4

Psychologie: 4

Afgerond vier sterren voor Ik weet alleen mijn naam nog.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s