*Winactie gesloten* Samen praten met Sharpe & Skaye; inclusief Winactie!!

En daar zijn we op een redelijk zonnige maandag met de winnaar van onze Meedogenloze winactie! Na alle checks te hebben uitgevoerd, de nodige lootjes te hebben geschreven enz, enz hebben we dus één heel blij iemand! En dat is….

Pam Lalala

Stuur je ons een mailtje met je adres gegevens toe via Samenlezenisleuker@gmail.com ? Dan regelen wij de rest en hoef jij alleen maar braaf bij de brievenbus te gaan zitten wachten…..

Wij bedanken Sharpe & Skaye nogmaals voor hun te leuke antwoorden en hun meedogenloze goede Meedogenloos. En natuurlijk Uitgeverij LetterRijn voor het beschikbaar stellen van het win-exemplaar!

Nog niet zolang geleden kwam de allereerste vette thriller van Sharpe & Skaye uit en wij waren samen aan het lezen en samen héél enthousiast. Want Meedogenloos vonden wij meedogenloos goed!  Gemist? Klik dan even deze link:

Duorecensie Karin & Corina: Meedogenloos-Sharpe & Skaye****1/2

SharpeSkaye

Daarna trokken wij de stoute wooden shoes aan en vroegen we of we wat vragen mochten stellen, en ja hoor dat mocht… Dus lees met ons mee, want aan het eind van het interview maak je óók nog kans op een papieren exemplaar van dit meedogenloze boek! Gaaf of gaaf? Maar first things first:

Het interview:

1: Samen een boek schrijven lijkt ons lastiger dan alleen, nu lijkt ons een boek schrijven sowieso lastig, maar dat terzijde. Wat was de grootste uitdaging tijdens het schrijven?

SharpeIk denk dat het antwoord op deze vraag het samensmelten van onze schrijfstijlen moet zijn. Melissa en ik hebben een compleet andere schrijfstijl, maar je wilt een boek afleveren dat aanvoelt alsof het door één schrijver is geschreven.

SkayeIk denk dat de grootste uitdaging is dat beide partijen op een plezierige wijze bijeen komen als het om de verhaallijn(en) gaat. Dat je elkaars ideeën ziet zitten en daar ook iets mee kan. Dat je elkaar kan aanvullen. Goddank zat dát wel goed.

2: De titel Meedogenloos dekt wat ons betreft volledig de lading van het verhaal, waarom dit specifieke onderwerp? En waarom drie verhaallijnen?

SharpeDit is heel natuurlijk gegaan, eigenlijk. Ik had wat ideeën voor een verhaal en Melissa ook. Het boek is daaruit ontstaan.

SkayeVolgens mij gebeurde dat al schrijvende. Door meerdere verhaallijnen te gebruiken bouw je een spanning op. Eindigen met een cliffhanger, wat aanzet tot willen doorlezen. En het onderwerp? We begonnen met Mandy en Lisa en het geheim van hun ouders. Daar moet dan wel iets spannends tegenover staan. Dat werd India en wat haar (en meerdere slachtoffers) was overkomen. Toen we daar lekker inzaten qua schrijven, zijn we erop doorgegaan.

3: Wie van jullie was de Big Boss tijdens het schrijven?

SharpeHahaha. Geen van beiden. Het overleg ging heel natuurlijk.

SkayeEr kunnen niet twee kapiteins op een schip, maar wel op de boot van Sharpe & Skaye. No problemo!

4: Vooral voor Joris was dit boek (denken wij) extra uit zijn comfortzone i.v.m. het compleet andere genre. Of viel dat mee?

SharpeNee, daar hebben jullie zeker een punt. Dat was dan ook de uitdaging. Ik vind het leuk om mijzelf een doel te stellen als ik met een nieuw project bezig ben. Met dit boek was het dubbelop, met iemand anders een boek schrijven en een boek schrijven zonder fantastische elementen erin.

SkayeDie vraag kan hij het beste beantwoorden, maar ik geloof dat het voor hem extra spannend was.

5: Over het algemeen zijn de recensies allemaal uiterst positief, kan dit resulteren in een nieuwe samenwerking? Of misschien een vervolg?

SharpeWe zijn al in overleg en langzaam aan het plotten.

SkayeOver een tweede thriller wordt gepraat! Eerst zei ik nee, maar zeg je nee, dan krijg je er twee. Dus die tweede zie ik wel verschijnen in de toekomst.

Meedogenloos

6: Hoeveel ‘verwens-momentjes’ hebben jullie gehad tijdens het in elkaar passen van elkaar geschreven gedeeltes? Vloog het wel eens helemaal uit de bocht, hoe ging dat?

SharpeOok dat viel echt mee. De samenwerking verliep beter dan je wellicht zou verwachten, zeker van twee schrijvers met zo’n andere schrijfstijl. Uiteraard zitten er genoeg zinnen in het verhaal die ik in mijn eigen boeken anders zou hebben geschreven, maar dat geldt voor Melissa net zo. We moesten de middenweg vinden om tot één schrijfstijl te komen.

SkayeDie momentjes had ik niet vaak, ik kon juist heel gelukkig worden als ik de stukken van Joris terugkreeg en de groei van ons verhaal zag. Soms deden we iets op eigen houtje, en dan maar zien of het de ander beviel. Wat meestal ook zo was. Volgens mij hebben we wel een keer een uitglijder gehad, zoiets als keihard moeten lachen omdat het een of ander écht niet kon. Dan waren we dat ook eens, maar vraag me aub niet meer wat dat dan precies was, want dat weet ik niet meer. Sorry. Terugdenkend vind ik dát nu zo mooi: durven zeggen dat iets niet naar je zin is en de ander luistert en begrijpt je, om het vervolgens anders aan te pakken. Zo is samenwerken echt grandioos.

7: Als je met een andere auteur dan Melissa (en voor Melissa dus een andere dan Joris) zou mogen schrijven, wie zou dan hoog op je lijstje staan?

SharpeToevallig staat dit al in de planning. Het plan is dat ik (Joris dus) een Young Adult boek ga schrijven samen met Cocky van Dijk.

SkayeKarin Hazendonk en Isa Maron schuwen, net als ik, zo goed als niets. Dus met deze dames zou ik het wel aandurven. Plus dat het schatten zijn, en we elkaar niet snel de nek zouden omdraaien tijdens het proces. (Denk ik haha)

8: Op het meedogenloze succes van Meedogenloos heffen wij natuurlijk graag met jullie het glas! Maar welk drankje gaat daarin? 😉

SharpeIk ben niet zo’n vreselijke drinker, maar een goed Belgisch biertje gaat er altijd wel in. Of een glas Madeira wijn.

SkayeDoe mij maar een lekker koud biertje. Proost!

Wij bedanken Sharpe & Skaye  voor hun tijd en de te leuke antwoorden 😀 Cheersss en we bedanken uiteraard UitgeverijLetterRijn voor het beschikbaar stellen van Meedogenloos voor de winactie! Wat moet je doen voor dit meer dan gave boek?

Oké let op….

1: Deel dit interview openbaar op je tijdlijn via het Facebook icoontje onder deze blogpost.

2: Reageer onder dit bericht in onze Facebookgroep Samenlezenisleuker met ‘Meedogenloos’ om ons te laten weten dat je meedoet.

That’s it weer ladys & gents, piece of koekie toch?

We zullen op maandag 26 maart de gelukkige winnaar bekend maken! 🙂

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

5 gedachten over “*Winactie gesloten* Samen praten met Sharpe & Skaye; inclusief Winactie!!”

Plaats een reactie