Karin las: De waarheid-Melanie Raabe****

de waarheid

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Melanie Raabe

Uitgever: Cargo

Oorspronkelijke titel: Die Wahrheit

Vertaler: Sander Hoving

Aantal pagina’s: 378

Genre: Psychologische Thriller

Verschijningsdatum:  11 januari 2018

Over de auteur:

Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorpje in Noordrijn-Westfalen en woont momenteel in Keulen. Ze werkt als journaliste en actrice.

Haar debuutthriller De val werd een grote bestseller in Duitsland, de filmrechten van het boek zijn verkocht aan een grote Hollywoodstudio.

( Bron: www.uitgeverijcargo.nl )

Cover:

Prima cover. De gele letters op het zwart vind ik gaaf, de koptekst en sfeer maken me nieuwsgierig.

Achterflap:

Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?

Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man…

Mening:

De waarheid is mijn kennismaking met Melanie Raabe en ik kan alvast verklappen dat ik ronduit heb genoten van dit boek. Het begin is direct al prachtig geschreven. Vanuit Sarah spat de herinnering aan- en het gemis van Philippe je tegemoet. Indrukwekkend en het komt echt binnen.

Het bijzondere, en ook mooie is; is dat er maar zeer weinig personages zijn. De nadruk ligt op Sarah, op Philipp, en uiteraard op ‘De vreemde’. En deze karakters weten je van het begin tot het einde in de ban te houden. In een hele fijne en eigen schrijfstijl zet Raabe vanuit deze personages prachtige overpeinzingen neer, en het switchen van de perspectieven gaat steeds gepaard met wendingen en cliffhangers op het juiste moment.

Elke keer wordt er een nieuw laagje afgepeld, geheimen komen bovendrijven en stukje bij beetje denk je steeds meer inzicht te krijgen. De spanning wordt daarbij langzaam maar zeker opgevoerd en onwerkelijke gebeurtenissen weten te intrigeren tot en met. De relatie tussen Sarah en Philipp wordt, naast actie en spanning, zo mooi stukje voor stukje steeds duidelijker. Althans, dat denk je want als lezer word je regelmatig tóch weer op het verkeerde been gezet.

En BAM. Daar is dan de plottwist waarvan ik echt dacht, dit gaat niet gebeuren. Het leuke is dat het me echt aan het denken wist te zetten wat ik er nu eigenlijk van vond. Om vervolgens, ook na de epiloog tot de conclusie te komen: yeah, dit is echt heel gaaf.

Conclusie:

De waarheid biedt je exact wat je van een psychologische thriller mag verwachten. Prachtpersonages die staan als een huis. Relationele ontwikkelingen die je heen en weer weten te slingeren. Voeg daar de continue aanwezige dot spanning aan toe, en voilà.

Schrijfstijl: 4

Plot: 4

Psychologie: 5

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4

Spanning: 4

Vier stralende sterren voor De waarheid.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s