Corina las: De man van Venus-Daniel Meyer****1/2

De man van venus

Met dank aan Daniel Meyer voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Daniel Meyer

Uitgever: Futuro

Aantal pagina’s: 222

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 9 oktober 2015

Over de auteur:

Daniel Meyer (pseudoniem) heeft na zijn studie vliegtuigbouwkunde ook bedrijfskunde gestudeerd en ontwikkelde zich tot entrepreneur pur sang. Zijn ideeën hebben inmiddels geresulteerd in een aantal succesvolle projecten. Mede door zijn grote passie voor vliegen, komt hij in aanraking met de meest kleurrijke personen. Door zijn oprechte interesse in mensen hoort hij vaak verhalen die voor andere verborgen blijven. En soms zijn deze gesprekken zo fascinerend en boeiend dat ze uitmonden in een eigen verhaal, zoals De man van Venus en het tweede deel Het masker van Venus.

( Bron: http://www.futurouitgevers.nl )

De cover:

Mysterieus en donker, misschien ietwat saai maar de begeleidende opmerking toen ik het boek in mijn handen kreeg: “Het gaat over wiet en cocaïne” trok toch echt de aandacht dus hop die achterflap lezen.

De achterflap: 

… zijn rolstoel ligt anderhalve meter bij hem vandaan. Aan de bloeduitstortingen in zijn gezicht te zien, hebben ze hem eruit geslagen maar het kan ook voetenwerk zijn geweest. Zijn hele adamsappel is naar binnen getrapt …

Na het overlijden van zijn vrouw leeft Daan Meyer een teruggetrokken bestaan. Wanneer hij eindelijk weer zo ver is dat hij denkt te kunnen genieten van het gezelschap van een vrouw, krijgt hij opnieuw een forse slag te verwerken als hij zijn beste vriend Leo dood aantreft. En hiermee komt alles waarin Daan gelooft en waaraan hij waarde hecht op losse schroeven te staan.

Leo hield zich bezig met het veredelen van Nederwiet. En het wordt Daan al snel duidelijk dat het zijn vermoorde vriend is gelukt een nieuwe variant te kweken die een enorme impact op de handel in cocaïne zal hebben. Hij is de enige die weet waar Leo de veredelingshistorie en receptuur van Venus in de cloud heeft opgeslagen, en dus is Daan het doelwit van grote en kleine drugshandelaren en wordt er meedogenloos op hem gejaagd.

Mening:

In een snelle, Hollywoodachtige stijl, neemt Daniel Meyer je mee door een ijzersterke thriller die in alle facetten meer dan goed in elkaar steekt. Daan staat als een huis en als hij na het verlies van zijn vrouw ook nog eens zijn beste vriend verliest dan komt zijn leven compleet op zijn kop gezet. Het verhaal gaat razendsnel en de emoties staan als een huis.

Meyer laat zien dat hij verstand van zaken heeft en dat hij, ondanks dat dit een debuut is, het schrijven onder de knie heeft. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je een film van Paul Verhoeven aan het kijken c.q. lezen bent. Het is actie met een hoofdletter A en toch doet het niet nep aan en zit er in elk personages precies de juiste dosis diepgang. Ook komt er zo net op het juiste moment een dosis humor naar voren waardoor ik regelmatig even in de lach schiet.

De mooie twists en het open einde maken dat je meer dan uit kijkt naar het volgende deel, want als dit je debuut is kan het toch alleen maar beter?

Conclusie:

Een knap staaltje thrillerschrijven met bijna overal het spreekwoordelijke puntje op de i.

Schrijfstijl: 4.5

Leesplezier: 4.5

Originaliteit: 4

Psychologie: 4

Plot: 4.5

Spanning: 4

Vier en halve sterren voor De man van Venus.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

3 gedachten over “Corina las: De man van Venus-Daniel Meyer****1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s