Corina las: Verwachting-Michael Robotham***

Robotham

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Michael Robotham

Uitgever: Uitgeverij Cargo

Oorspronkelijke titel: The secret she keeps

Vertaler: Ludo Dierchkens

Aantal pagina’s: 414

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 9 november 2017

 

Over de auteur:

De Australische journalist Michael Robotham (1960) reisde jarenlang de wereld rond en maakte reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Van zijn hand verschenen de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Het verlies, Nachtboot, Gebroken, Zeg dat het je spijt, Door mijn ogen, Leven of dood en Sluit je ogen. Zijn werk is bekroond met de Ned Kelly Award.

( Bron: http://www.uitgeverijcargo.nl )

De cover:

Mooie kleuren en een paar hakken op weg naar buiten….. en die tekst onder de titel, ja hoor, dat spreekt meer dan aan.

De achterflap:

Het leven dat ze wil, is niet van haar.

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.
Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.

Mening:

Je begint het verhaal vanuit Agatha waarin zij begint met:

“Ik ben niet de belangrijkste persoon in dit verhaal”

En dat werpt gelijk vragen op, want waar gaat dit heen dan? Robotham neemt je mee in korte hoofdstukken verteld vanuit Agatha en Megg. Het leest makkelijk, vlot en bij vlagen meeslepend. Het duurt even voor je begrijpt wat de openingszin van doen heeft met het verhaal en de weg daar naar toe is traag en vooral het personage Agatha begint te irriteren. Voor een vrouw van bijna 40 wordt zij zeer kinderlijk neergezet en dat begint steeds meer irritant te worden. Ook de manier waarop zij met haar “vriendje” omspringt en hoe hij daar op reageert komt mij niet van deze tijd over. Megg met haar man Jack, hun “perfecte” leven komen juist weer wel zeer geloofwaardig over en pas als daar dan ein-de-lijk een klein tipje van de sluier wordt opgelicht snap je de beginzin.

Helaas is dan voor mij de spanning ook gelijk uit het verhaal. Ik ben ook vanaf dat moment in twijfel…. wat is er met Robotham gebeurd? Ik mis zijn specifieke schrijfstijl en opbouw van de spanning en de twist die hij altijd zo goed leek te beheersen. Ja er zitten twists in het verhaal, maar ze liggen allemaal net even teveel voor de hand en één is er echt ronduit ongeloofwaardig. Jammer, want ik was vol “verwachting” en nu toch een beetje teleurgesteld.

Conclusie:

Een tot deel twee meer dan goede roman met spannende elementen. De psychologie van de personage Megg en Jack zit als enige onderdeel echt heel goed in elkaar, maar verder ben ik de Robotham die ik leerde kennen in zijn andere boeken kwijt. Toch heus wel goed voor een paar fijne uurtjes leesplezier, maar helaas voldeed hij niet aan mijn verwachting.

Overall drie sterren voor Verwachting.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s