Karin las: Hot Mess-Lucy Vine****1/2

Hot Mess

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Auteur: Lucy Vine

Oorspronkelijke titel: Hot Mess

Vertaling: Monique Eggermont

Uitgever: A.W. Bruna

Aantal pagina’s: 317

Genre: Roman / NUR 302

Verschijningsdatum: oktober 2017

 

Over de auteur:

Lucy Vine werkt als freelance journalist in Londen. Ze schrijft regelmatig voor Grazia, Heat, Cosmo, Stylist en Marie Claire, en heeft een wekelijkse column op Grazia Daily. Omdat ze knettergek werd van alle mierzoete ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-romcoms, besloot ze om zelf iets te schrijven. Hot Mess is het resultaat.

( www.awbruna.nl )

Cover:

Fris, fruitig en compleet passend bij dit genre. De roze rug maakt het geheel ook mooi af. Staat super in de kast!

Achterflap:

Hot Mess [zn.] – een aantrekkelijk persoon, die zich regelmatig in een staat van chaos bevindt.

Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht? Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact? Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat hij zo lekker goedkoop is?

Ontmoet je soulmate, Ellie Knight.

Haar leven… loopt niet bepaald zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar?

Hot Mess is een schaamteloos grappig verhaal met een heldin waar velen zich in zullen herkennen: Ellie – een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones.

Mening:

Dit moet je humor zijn en dit is gewoon zó mijn humor! Hot Mess liet me regelmatig grinniken en gewoon hardop lachen.

In de ik-vorm rol je het leven binnen van de sarcastische en recht voor de rape Eleanor Knight, Ellie. Elk hoofdstuk begint met een dikgedrukt stukje en geeft de locatie weer waar haar perikelen zich afspelen. Haar familie, haar werk, en haar ‘getinder’; het is voer wat ervoor zorgt dat je zwaar geamuseerd letters zit te vreten. Wat ervoor zorgt dat de personages zich al snel de weg naar je hart weten te vinden, of juist niet.

Neem daarnaast het mailverkeer vanuit haar vader. Het is zo onnozel en bewust slecht geschreven, wat hilarisch en wat een beheersing van de pen dan ook eigenlijk!

Ellie is bezig met haar carrière, zoekt de weg in de liefde en onderhoudt tegelijkertijd haar relaties met haar familie en beste vrienden. In dit alles weet Vine precies goed serieuze tikken in het verhaal mee te geven. Deze mooie zoektocht, naar vooral zichzelf, zorgt voor een zalig verhaal en het einde is fantastisch. Het is af, maar om eerlijk te zijn hoop ik gewoon echt op een vervolg. Ik wil gewoon nog graag meer van Ellie en consorten!

Conclusie:

Een hilarisch boek, inclusief wat serieuze momenten, welke er perfect in balans in zijn verweven.

Vier en halve sterren voor Hot Mess.

Karin Meinen.

NB: Vergeet het dankwoord niet. Ge-wel-dig.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

3 gedachten over “Karin las: Hot Mess-Lucy Vine****1/2”

  1. Klinkt als een heerlijk luchtig boek en het is altijd fijn om iemand te zien evolueren in een boek om er op het einde beter en gelukkiger uit te komen. Ik lees niet veel chicklit maar hier zou ik misschien een uitzondering voor moeten maken, ook al omwille van je rating en die leuke cover (en een ‘roze’ boekenrug :-))

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s