Corina las: Een nieuw begin-Angelique Haak***1/2

Angelique

Met dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar

Auteur: Angelique Haak

Uitgever: De Crime Compagnie

Aantal pagina’s: 384

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 14 september 2017

 

Over de auteur:

Angelique Haak won in 2013 een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen, en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. Een nieuw begin is haar thrillerdebuut.

( http://www.crimecompagnie.nl )

De cover:

Een vrouw achter een raam en verder heel donker, ja dat maakt nieuwsgierig, dus lezen die achterflap.

De achterflap:

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is en echt opnieuw te beginnen, als het er steeds meer op gaat lijken dat de Mythologie-moordenaar het op haar gemunt heeft?

 

Mening:

Haak heeft een vlotte pen en in niet te lange hoofdstukken neemt ze je mee door het leven van Jennifer. Als Jennifer bij haar nieuwe baan begint, is er gelijk op haar eerste dag een heftige moordzaak, en ik denk nice Haak dat doe je goed! Mooi beschreven met de juiste dosis detail….

Helaas blijft daarna de verdere spanning een beetje uit, het verhaal kabbelt door en ook de persoonlijke problemen van Jennifer zijn een beetje van de dertien in het dozijn. Haak beschrijft alles prima en vlot, maar ik mis net dat beetje extra. Toch blijf je wel lezen, want die ontknoping in de moordzaken blijft uit, en door de manier waarop die gepleegd zijn en de details er omheen wil je weten hoe, wat en waarom, en vooral WIE?

En dan is daar een meer dan prima plot met een gaaf detail welke ik echt zeer kan waarderen en me ook gelijk zegt “Ja ondanks dat ik wat spanning miste is dit toch een meer dan prima debuut”.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Originaliteit: 3

Plot: 4

Spanning: 2.5

Psychologie: 3

Leesplezier: 4

Net aan Drie en halve sterren voor Een nieuw begin.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Een nieuw begin-Angelique Haak***1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s