Corina las: Broertje-Michael Berg*****

Broertje

Met dank aan Overamstel Uitgevers / The House of Books voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Michael Berg

Uitgever: The House of Books

Aantal pagina’s: 512

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 16 oktober 2017

Over de auteur:

Na een succesvolle carrière bij de publieke omroep koos Michael Berg (1956) voor het schrijversbestaan en verhuisde hij naar Frankrijk. Zijn spannende roman Hôtel du Lac belandde op de shortlist voor de Diamanten Kogel. Met Nacht in Parijs won hij De Gouden Strop 2013.

( Bron: http://www.thehouseofbooks.com )

De cover:

Mooi, wazige kleuren dat maakt nieuwsgierig….

De achterflap:

Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader – een oud-politicus – heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.

Mijn mening:

Wauw!! Vanaf de proloog heeft Berg je in de ban. Griezelig actueel is de verhaallijn die aangeduid wordt met “eerder”. En wat een manier van schrijven! Alsof je er bij bent.

Ook de verhaallijn van Lotte en Fillion zijn werkelijk prachtig. Berg neemt je mee in hun leven en de problematiek van het communiceren met een autist en verstandelijk beperkt persoon. Heel erg knap en mooi gedaan! Alles en iedereen wordt perfect uitgediept en met exact genoeg details. Je weet dat de verhalenlijnen samen gaan komen, maar hoe dat blijft lang DE vraag. Je twijfelt en je weet het zeker om dan toch weer al je conclusies in twijfel te trekken. Hoe en waarom is Amin hier in betrokken? Wat is de rol van Felix? Krijgt Lotte haar antwoorden?

Berg heeft een paar mooie twists verwerkt in dit verhaal en als het plot daar is zit je op het puntje van je stoel….. Mien god wat goed gedaan. Ik heb van bladzijde één tot 512 genoten met een hoofdletter G!

Conclusie:

Op alle fronten vijf sterren.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Broertje-Michael Berg*****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s