Karin las: De laatste meisjes-Riley Sager****

Delaatstemeisjes

Met dank aan Ambo|Anthos uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Riley Sager

Oorspronkelijke titel: Final Girls

Vertaling: Roelof Posthuma

Uitgever: Ambo|Anthos

Aantal pagina’s: 413

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 5 oktober 2017

 

Over de auteur:

Riley Sager is een pseudoniem voor een auteur die eerder onder een andere naam is gepubliceerd. Riley is een auteur, redacteur en grafisch ontwerper die nu in Princeton, New Jersey woont.

Riley’s eerste thriller, De laatste meisjes, wordt gepubliceerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in twintig andere landen over de hele wereld.

( Bron: https://www.rileysagerbooks.com/ )

Cover:

Fantastische cover vind ik dit. Het turven; de drie strepen, briljant en het zwart met roze is helemaal mijn ding. Dit boek viel me echt op door de cover en maakte dat ik direct de achterflap wou lezen!

Achterflap:

De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden.

Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent.

Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?

 

Mening:

Quincy, Sam en Lisa; oftewel ‘The Final Girls’ staan met z’n drieën garant voor dit pakkende, intrigerende, spannende en verrassende verhaal. In de ik-vorm volgen we hoofdpersoon Quincy. Net als de andere twee meiden overleefde zij als enige de gruweldaden van een seriemoordenaar. De media zit er bovenop en de connectie is gelegd. Quincy kampt met selectief geheugenverlies, heeft haar leven samen met haar levenspartner Jeff weer goed op de rit, totdat…..

Sager weet me, met een fijne schrijfstijl, gedurende het lezen steeds meer in te pakken. De tussendoorse flashbacks in de derde persoon naar wat er toch in Pine Cottage gebeurd is, dragen hier ook zeker een steentje aan bij. Wat zeg ik, een rots.

Heerlijk dit switchen, en telkens kom je een stukje dichterbij de uiteindelijke ontknoping. De personages staan als een huis en worden stukje bij beetje verder uitgediept. Hoe gaat dit verder en hoe gaan ze in elkaar haken? In ieder geval niet zoals ik het had bedacht!

Het mooie is dat Sager je het gevoel geeft dat het die ene richting, of misschien toch nog die andere op zal gaan. Je denkt zeker te zijn, wordt vervolgens toch aan het twijfelen gezet en hoopt ondertussen dat je met iets anders om de oren geslagen gaat worden.

Als die tik dan komt, tsja dat is voor mij als die lekkere kauwgombal die nog onderin het bekertje van je ijsje zit. Wat een machtig verhaal, waarin wendingen zich op juiste moment voordoen. Waarin je richting ontrafelen getrakteerd wordt op spanning, moord, geheimen, onderzoek en geweldige personages. Het einde an sich is fantastisch. Alles is duidelijk, zo passend ook, en met een meer dan voldaan gevoel sla ik dan dit boek dicht.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4.5

Plot: 4.5

Psychologie: 4.5

Originaliteit: 4

Spanning: 4

Vier dikke stralende sterren voor De laatste meisjes.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s