Corina las: Waanidee-Karin Hazendonk****1/2

Waanidee

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Karin Hazendonk

Uitgever: LetterRijn

Aantal pagina’s: 336

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 9 september 2017

Over de auteur:

Karin Hazendonk (1961) werd geboren in Utrecht. Als enig kind in het gezin groeide ze op in Waddinxveen. Het lezen werd haar met de paplepel ingegoten. Door het plezier in lezen, kwamen de verhalen al op jonge leeftijd in haar hoofd. Ze schreef een kinderboek en een boek voor de oudere jeugd. Daarna volgden twee thrillers en een aantal korte verhalen.

( Bron: http://www.letterrijn.nl. )

De cover:

Een oud groot huis verscholen achter bomen; mistig, mysterieus.

De achterflap:

Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen. Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …

Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.

Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Mening:

OMG wat een bizar verhaal! Om maar even met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen. Hazendonk neemt je mee in een ongelofelijk verhaal en bezorgt je de rillingen op je lijf. Want hoever zitten we technologisch af van wat zij beschrijft?

Wisselend van het heden naar het verleden moet je in het begin goed opletten wat er allemaal gebeurt, vooral als daar ook nog een stukje toekomst bij komt kijken. Eenmaal in het ritme van deze schrijfstijl is het geen probleem meer, en krijg je meer grip op het verhaal. En met elk hoofdstuk groeit je antipathie voor Bronckhorst. Men wat een engerd!!

Hazendonk zet het hoofdpersonage Bronckhorst ijzersterk neer, en ook de andere belangrijke personages staan als een huis. Ik heb met verbazing, ongeloof en al vloekend gelezen hoe Bronckhorst de man werd die hij is, en Hazendonk beschrijft op zeer kundige wijze hoe een geïndoctrineerd iemand met macht en geld zo kan ontsporen.

Geïnspireerd (?) door een zwarte periode uit onze Europese geschiedenis, weet ze een huiveringwekkend realistische thriller neer te zetten die elk verstand te boven gaat. Minpuntje is misschien alleen de snelheid waarmee bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden, welke het dan toch een tikje ongeloofwaardig maken. Wat niks afdoet aan het leesplezier by the way.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 5

Psychologie: 4.5

Plot: 4

Originaliteit: 5

Spanning: 4.5

Vier en halve sterren voor Waanidee.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

4 gedachten over “Corina las: Waanidee-Karin Hazendonk****1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s