Coenraad las: Gebroken vleugels-Sandra Berg****

gebroken vleugels

 

Gastrecensie:

Titel: Gebroken vleugels

Auteur: Sandra Berg

Genre: Roman

Uitvoering: Paperback

ISBN: 9789401909990

269 pagina’s|Uitgeverij Zomer & Keuning|2017

 

4****

 

Gebroken vleugels

Sofie is een getalenteerde streetdancer en gaat voor goud in die wereld. Om haar droom echter uit te laten komen, moet ze eerst zichzelf  en haar jongere broer Guy zien los te weken van het criminele circuit waarin ze leven. Dan overlijdt haar broer plotseling aan een overdosis drugs, waardoor Sofie in een neerwaartse spiraal terecht komt, en geen animo meer heeft in haar passie. Er is wel een lichtpuntje, en dat is dat ze smoorverliefd wordt op Björn. Bij hem voelt ze zich veilig …

In haar gezin – met een alcoholistische moeder en een vader die de  leider is van een criminele bende en in de gevangenis zit – geeft dat weinig aanknopingspunten voor een florissant toekomstperspectief. Ideale ingrediënten dus voor veel drama in Gebroken vleugels. Daarnaast is er ook plaats voor romantiek en strijd, in de zin van vooruit zien te komen in het leven en er sterker door te worden. Sandra heeft dit goed in het personage van Sofie verwerkt, als een sterke en strijdlustige jonge vrouw.

Door het plotseling overlijden van haar broertje, roept het bij Sofie vragen op. Is er mogelijk opzet in het spel, wie heeft dit dan op zijn geweten, en hoe pakt ze het vervolgens aan om de dader te vinden? In haar spannende zoektocht met veel wendingen, raakt ze verzeild in onfrisse praktijken, en moet ze haar mannetje staan om zelf niet het onderspit te delven.

In het boek  wordt regelmatig teruggekeerd naar het verleden , waardoor het heden wordt ondersteund. Sandra Berg weet het drama van iemands leven goed te gebruiken, en dit om te zetten in een psychologische roman, wat voor mij een lust was om te lezen.

Gebroken vleugels is een meeslepende psychologische roman met een duidelijke boodschap: geef nooit op  en vecht voor je dromen.

Coenraad de Kat.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s