Yvonne las: Nazomer-Esther Verhoef****

Nazomer

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Esther Verhoef

Uitgever: Ambo|Anthos

Aantal pagina’s: 450

Genre: Roman

Verschijningsdatum: 23 juni 2017

 

Over de auteur:

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan twee miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht, haar werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd. Esther Verhoef won de NS Publieksprijs, de Gouden Strop, de Diamanten Kogel, de Hebban|Crimezone Award en tweemaal de Zilveren Vingerafdruk. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2009 schreef zij het geschenkboekje Erken mij.Esther Verhoefs psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: van Rendez-vous, Close-up, Alles te verliezen en Déjà vu tot De kraamhulp.

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef ook zeer succesvol psychologische actiethrillers onder het pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef. Deze samenwerking resulteerde in vijf thrillers: de Sil Maier-trilogie Onrust, Onder druk en Ongenade en de standalones Chaos en Overkill.In 2012 verscheen Esthers Verhoefs eerste roman, het deels autobiografische Tegenlicht, die direct binnenkwam op de nummer 1-positie van de bestsellerlijst. Zowel Verhoefs solowerk als de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Denemarken en Zuid-Korea.

( Bron: http://www.amboanthos.nl )

Nazomer:

Op de cover staat een vrouw uit het raam te kijken van een zo lijkt het vervallen pand, de gekleurde verf bladdert van de muren. Ze heeft een mooie lange jurk aan. Ze kijkt uit het raam naar een skyline van een grote stad. De cover heeft veel mooie, sprekende kleuren die vooral mijn aandacht trekken. Ik ben dol op kleuren dus dit spreekt me erg aan.
Het boek heeft omslagen en de binnenkant van de cover is ook mooi versierd met oranje en getekende bloemen.

Nazomer vertelt het verhaal van Claudia Konings, een meisje uit Brabant wat vanaf kleins af aan al een excentriek meisje is.  Ze is dol op knutselen met materialen zoals veren en stof en ziet al van vanaf jonge leeftijd wat ‘mode’ is, wat mooi is en door veel dingen te maken en uit te proberen komt ze er achter dat dit is waar ze van houdt! Ontwerpen, mode maken en hierin haar geluk vinden. Helaas beslist het leven anders waardoor ze haar pad iets anders bewandelt als ze in eerste instantie verwachtte.
Ook vertelt het boek het verhaal van Vivian D, de volwassen Claudia die eigenaresse is van een modelabel, “ Vivian D”. Samen met jeugdvriend Marnix en een klein hecht team runt ze dit label wat exclusieve kleding ontwerpt en verkoopt.

Op een dag verandert dit ideaalbeeld als er aandelen verkocht worden aan een man met een dubieuze reputatie. In eerste instantie zet Vivian de hakken in het zand maar langzaam lijkt dit toch een goede keuze omdat “Vivian D”  nu uit kan groeien tot een wereldwijd merk.
Helaas blijkt het privé leven soms lastig te combineren met het vlugge jetset leven wat een modekoningin leeft.

Mening:

Het verhaal is goed geschreven, goed opgebouwd en mooi verteld. Je leest de verhaallijnen steeds afwisselend. Het hoofdstuk van de jonge Claudia wordt steeds afgewisseld met dat van de oudere Claudia alias Vivian D. Ik vond dit niet storend, soms wel lastig omdat het hoofdstuk dan spannend afgesloten werd en je niet meteen verder kan lezen met de verhaallijn. Heb zelfs een keer de neiging gehad om door te bladeren naar het volgend hoofdstuk. Met spannend bedoel ik dan niet thrillerachtig spannend, want dat is in deze roman totaal niet aan de orde. Er zit spanning in, die goed is opgebouwd, maar dan spanningen in de relationele sfeer.

Esther Verhoef heeft met dit boek een echte roman geschreven en het is haar nog goed afgegaan ook. Ik heb het met veel plezier gelezen. Op sommige momenten was ik ook echt geraakt en het einde was zelfs wat emotioneel. Helaas vond ik het erg jammer dat naar het einde toe er stukken overgeslagen zijn in het levensverhaal van zowel Claudia als dat van Vivian. Hierdoor miste ik wel wat diepgang en afsluiting in het verhaal.
Maar al met al heb ik ontzettend genoten van dit boek en mag Esther Verhoef van mij zeker wel meer romans schrijven.

Het boek krijgt van mij vier sterren. ****

Yvonne Vogels.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s