Riejanne schrijft: Gewoon “gewoon.”

Gewoon “gewoon.”

Rietjes juli

Zomaar ineens wil ik je bellen. Even ouderwets met je kletsen, met je lachen, maar vooral je stem horen en je dichtbij me voelen. Gewoon, alsof er niets veranderd is! Helaas is bij ons gewoon allang niet meer gewoon. Jij hebt je aardse bestaan moeten verruilen voor een plaatsje hierboven en ik heb beloofd je los te laten. Maar soms zijn er die momenten dat ik had gewild dat ik je een touwtje mee had gegeven. Dat het trekken aan dat touwtje voldoende was om je heel even terug te halen, gewoon voor een momentje, om je even een knuffel te geven, gewoon zomaar, alsof er niets veranderd is. Of maak ik het mezelf dan alleen maar moeilijker? Loslaten is één, maar je nog een keer loslaten? Is dat eigenlijk niet wat ik nu steeds doe? Ik haal je even terug in mijn herinneringen, denk aan alle mooie momenten die we samen beleefd hebben en laat je dan weer gaan. Gewoon, omdat jij daar om vroeg. Loslaten is niet makkelijk, maar makkelijker dan iemand waar je zielsveel van houdt te zien lijden. Dan is de belofte heel snel gemaakt. Natuurlijk wilde ik jou niet kwijt, maar als leven ondraaglijk wordt is er geen andere keuze. Dan staat houden van voorop en houden van betekent loslaten, gewoon, omdat je dat verdient!

Mijn grote zus, waar ik altijd zo trots op was en natuurlijk nog steeds ben. Mijn zus met wie ik alles aankon. Mijn zus met wie ik uren kon lachen om helemaal niets. Mijn zus die ik alleen maar aan hoefde te kijken om te weten wat ze bedoelde. Mijn zus, waarover ik helaas alleen nog maar in de verleden tijd kan praten. Mijn zus die altijd een speciale plek in mijn hart zal hebben en die ik nooit, maar dan ook nooit zal vergeten.

Rietje juli 3

Er zijn nog zoveel dingen die ik jou wil vertellen en dat doe ik ook, alleen krijg ik geen antwoord meer. Weet je bij hoeveel dingen ik nog denk dat ik je even moet bellen? Of als er een bepaald programma op de tv is waarvan ik weet dat jij daar ook vreselijk om zou kunnen lachen. Soms hoor ik je dan gewoon opmerkingen maken en krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Gewoon, omdat het dan lijkt alsof je er toch een beetje bij bent. En natuurlijk ga ik verder met mijn leven, precies zoals jij dat ook wilde en lach ik en geniet van de dingen om me heen, maar soms is daar opeens die leegte, gewoon omdat ik je zo mis. Het zit ‘m niet in grote dingen, het zijn de ogenschijnlijk onbelangrijke dingen die nu opeens belangrijk zijn!

Rietje juli 2

Weet je nog hoe we ons altijd konden verheugen als er sneeuw voorspeld was? Volwassen vrouwen als kleine kinderen naar de lucht starend of er al een sneeuwvlokje te zien was. En maar bellen naar elkaar….heb jij al sneeuw? Als we bij elkaar waren wisten we niet hoe snel we naar buiten moesten, want was is er nu heerlijker dan het gekraak van verse sneeuw onder je schoenen? Oh en als we dan een stukje zagen waar nog niemand gelopen had wisten we niet hoe snel we daar naartoe moesten rennen. Twee volwassen vrouwen, maar als kinderen zo blij, gewoon omdat ’t kon! En weet je lieve zus, ik doe die dingen nog steeds. Nu met jou in gedachten en dan geniet ik er ook echt van. Gewoon, om alles wat niet meer gewoon is, weer gewoon te maken. Gewoon, omdat het leven doorgaat, ondanks dat jij er niet meer bent. En eigenlijk ga ik er ook gewoon vanuit dat we elkaar gewoon weer terug gaan zien. Gewoon, omdat de gedachte je nooit meer te zien onverteerbaar is. En tot die tijd beleef ik alles heel gewoon voor ons samen, zodat je er toch bij bent.

En hoe verdrietig de momenten van het gemis ook zijn, zijn ze eigenlijk ook heel erg mooi, omdat ik dan gewoon weer even kan voelen hoe (on)gewoon het is dat je niet meer naast me staat. Juist op die momenten besef ik weer hoeveel ik van je hou, zoveel dat ik je gewoon los kan laten!

Riejanne Zwiers.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s