Coenraad las: De juiste man-Max van Olden****

De juiste man

Gastrecensie:

Titel: De juiste man

Auteur: Max van Olden

Genre: Thriller

Uitvoering: Paperback

ISBN: 9789026335877

278 pagina’s|uitgeverij Ambo|Anthos|2017

 

4 ****

Oscar (63) is een zelfstandig opererende advocaat met een klein kantoor. Een tragisch ongeval in zijn verleden, wat een persoonlijk drama voor hem is, draagt hij  als een grote last met zich mee. Hij functioneert, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wat hem drijft is vergelding voor het leed dat hem is aangedaan, en daar draait het om in dit boek. Op een dag dient zich bij Oscar een nieuwe zaak aan, en daarin ziet hij mogelijke  oplossingen voor zijn persoonlijke ellende, maar  is het wel zo eenvoudig?

Het verhaal speelt zich in het heden en het verleden af, alhoewel voornamelijk in het heden. Als lezer krijg je een goede kijk op het dramatische leven van de hoofdpersoon, en wat voor gevolgen dat voor hem in sociaal opzicht heeft.

Het karakter van Oscar ondergaat een enorme verandering. Van een gelukkig en tevreden man met een mooie carrière, verandert hij in een persoon die alles kwijtraakt, en nog slechts functioneert om in leven te blijven. Wat hij zoekt is vergelding. Je leeft met hem mee, en gedurende zijn vergeldingsdrang  heb ik me wel eens afgevraagd hoe ik in zo’n situatie zou reageren. Zou ik ook zo ver gaan of zou ik berusten. Je kunt het verleden, hoe graag je het ook wil,  niet veranderen. Er is immers geen ontkomen aan.

Max van Olden heeft het verhaal heel goed doordacht, en heeft het verloop goed weergegeven. Door de kleine en verrassende wendingen blijft de lezer alert. De schrijfstijl is bijzonder prettig en toegankelijk, en voor je het weet is het boek dan ook uit.

De juiste man is voor mij niet echt een thriller, maar eerder een spannende roman, waarin recht en onrecht goed uit de verf komen. Vergelding is het sleutelwoord in dit verhaal, en waar ligt de grens …

Max van Olden heeft met De juiste man, waarin het vooral draait om gerechtigheid, een stevige opvolger van Lieve edelachtbare afgeleverd.

Coenraad de Kat.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s