Corina las: Jachthonden-Jørn Lier Horst****

Jachthonden

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Auteur: Jørn Lier Horst

Uitgever: A.W. Bruna

Aantal pagina’s: 376

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 7 juni 2017

 

Over de auteur:

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde serie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Met Jachthonden won hij de Glazen Sleutel, de Gouden Revolver én de Prijs van het Genootschap van Zweedse misdaadschrijvers, voor de beste misdaadroman. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Horsts werk is een unieke mix van spanning en realisme en hij toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie.

(Bron: http://www.awbruna.nl)

De cover:

Een winters dorp met een berg op de achtergrond…. niet per se mooi maar je vraagt je wel gelijk af wat de titel doet in verhouding met de cover.

De achterflap:

Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in een van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord, en de media ruiken bloed.

Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht wordt gemaakt. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting moet iedereen nét een stap voor proberen te blijven.

Mening:

Zoals we gewend zijn van Scandinavische schrijvers heeft ook Jørn een schrijfstijl waardoor je alles voor je ziet en waan je je op de plek waar op dat moment de hoofdpersoon zich bevindt. De verhaallijnen van Wisting en Linde lopen langs elkaar heen en raken elkaar op de juiste manier. Toch blijft er genoeg te raden over het hoe en wat en waar het naar toe gaat.

Jørn beschrijft de belangrijkste personages met diepgang en met oog voor detail. Maar ook de personages aan de “zijlijn” krijgen meer dan genoeg aandacht waardoor je in het verhaal gezogen wordt. Langzaam vallen bepaalde stukjes samen en denk je een paar keer te weten hoe het zit. En dat klopt ook. Is dat erg? Nee, want al weet je dan een paar oplossingen, het waarom blijft nog tot bijna het einde een verrassing.

Jachthonden is geen bloedstollende, spannende thriller maar heeft wel de juiste dosis intriges, geheimen en gevoelens waardoor je niks anders wil dan doorlezen en je uit laat kijken naar het derde deel van Wisting.

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Psychologie: 4

Spanning: 3

Plot: 3,5

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4

Net aan vier sterren voor Jachthonden.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s