Natascha las: Geestverwanten-Hilda Spruit*****

Fantasy Landscape

Gastrecensie:

Titel: Geestverwanten

Auteur: Hilda Spruit

Genre: Young Adult

Verschijningsdatum: Eerste druk september 2015

Uitgever: Oleander

Paperback: Ja

ISBN: 987 90 826225 0 8

Over de auteur:

Hilda is geboren in Bleiswijk. Met haar voorliefde voor schrijven en de Nederlandse taal, koesterde ze vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden maar één grote wens: schrijver worden. Toen in 2004 haar eerste kleinkind werd geboren, heeft ze het verhalenschrijven na jaren weer opgepakt met de bedoeling iets blijvends voor de kleinkinderen achter te laten. Maar dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen. Ze heeft onder andere korte verhalen geschreven voor Borre leesclub en de Bobo. In 2010 heeft ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht ‘Het verhaal van Famke’ geschreven. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden. Haar Young Adult debuutroman Geestverwanten won in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs.

Mijn mening over de cover:

Op de cover staat een meisje dat een kaars beet heeft en kaarsen voor zich heeft staan. Op de achtergrond een bos. Het heeft iets mysterieus en toch uitnodigend. Mij sprak de cover wel aan.

Op de achterkant:

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen. Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen. Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

Mijn mening over de inhoud:

Vanaf het begin word je mee genomen op avontuur met de drie vriendinnen, Merthe, Fenneke en Anouk. Door Anouk gaan ze glaasje draaien, en dat maakt dat het voor de meiden een angstig avontuur wordt. Ze gaan met zijn drieën op zoek naar antwoorden, maar vinden in ‘t begin juist meer vragen dan antwoorden. Uiteindelijk krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Na een spannende zoektocht krijgt Merthe toch antwoorden op haar vele vragen. Ik vond het spannend van het begin tot het einde en heb het in één ruk uitgelezen. Ik heb er zelfs mijn favoriete tv programma voor laten schieten, omdat ik het boek gewoon niet weg kon en wilde leggen. Ik vind het boek goed geschreven met spanning op de juiste momenten, en een verrassend einde. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek en of dat deze kan gaan overtreffen! Ik geef dit boek dan ook 5*!

5*****

Natascha Van Driel.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s