Coenraad las: Pan-Maes & Wade****

Pan

Gastrecensie:

Titel: Pan

Auteur: Maes & Wade

Genre: Misdaadroman

Uitvoering: Paperback

ISBN: 9789089245465

291 pagina’s|Uitgeverij Houtekiet|2017

4****

Antwerpen is in de ban geraakt van een seriemoordenaar die de kelen van de slachtoffers doorsnijdt, en hij laat steeds handgeschreven met het bloed van de slachtoffers, de naam van de mythische god Pan achter.

De wetsdokter (patholoog anatoom),Tom Beckx, krijgt de slachtoffers op zijn onderzoekstafel, en samen met twee rechercheurs, Suzanne Jacobs en Raoul De Vuyst, gaan ze op zoek naar de dader. Het wordt een zoektocht die Tom persoonlijk raakt. Omdat de pers en de politiek zich danig met de zaak bemoeien, voelen ze hun hete adem. Tom gaat zelfstandig op onderzoek uit, maar wellicht gaat hij iets te ver… De eerste moord in het boek betreft een pastoor, en meteen worden er vraagtekens bij geplaatst, want wie vermoordt er in godsnaam een pastoor, en wat heeft de mythische Pan ermee te maken?

De rechercheur Raoul, het neefje van de onderzoeksrechter, is nogal een heetgebakerd type. Hij schopt graag om zich heen, wat voor onderlinge spanning zorgt.
Het boek is geschreven in een zeer vlotte krachtige schrijfstijl, en door de korte hoofdstukken zit de vaart er goed in, waardoor het prettig doorleest. Het schrijversduo heeft interessante personages gecreëerd, maar die blijven voor mij net iets te oppervlakkig. Dit had beter uitgediept kunnen worden.
Naarmate er meer moorden worden gepleegd, en je ook verder in het verhaal komt, krijg je het idee hoe het verhaal in elkaar steekt, maar niets is minder waar. Opeens gebeurt er iets wat ik totaal niet had zien aankomen, en dat was een mooie en indrukwekkende wending.

Het schrijversduo Maes & Wade hebben met Pan een stevig debuut neergezet, en ze vormen een aanwinst voor de misdaadliteratuur. Ik hoop dat ze nog veel boeken zullen schrijven.

Coenraad de Kat.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s